|

Kızılay'a rekor kan bağışı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 2 gün önce kan stoklarının azaldığını son dakika olarak duyurmuştu. Türkiye'nin dört bir yanından çağrıya kayıtsız kalmayan vatandaşlar, kan bağışı yaparak stokların artmasına neden oldu. Başkan Kerem Kınık, 13 bin 241 ünite kan toplandığını ve sayının Kızılay tarihinde en yüksek kan bağışı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
14:04 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:34 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık tarafından yapılan çağrıya vatandaşlar destek verdi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık tarafından yapılan çağrıya vatandaşlar destek verdi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından 2 gün önce yaptığı açıklama ile kan stoklarının azaldığını 'son dakika' olarak duyurmuştu. Herkesi bağış yapmaya destek olmaya çağıran Başkan Kınık, 18-65 yaş arası sağlıklı bireylerin kan verebileceğini söylemişti. Kadınların yılda 4, erkeklerin yılda 3 kez kan bağışı yapabileceğini kaydeden Kınık'ın çağrısına vatandaşlar kayıtsız kalmadı.



Türkiye'nin dört bir yanına yayılan kampanya ile binlerce vatandaş kan bağışı yaptı. Toplamda 13 bin 241 ünite bağış yapıldığını duyuran Kınık, sayının Kızılay tarihinde yapılan en yüksek bağış olduğunu açıkladı. Kınık, desteğin devam etmesi gerektiğini söyleyerek teşekkür etti.



İşte Kerem Kınık'ın yaptığı o duyuru:











Kızılay Başkanı Kınık: Kan stokumuzun daha fazla düşmesi korkusu yaşıyoruz


#Türk Kızılayı
#Kerem Kınık
7 yıl önce