|

Nedir bu biyografi filmlerinin çektiği

Son yıllarda çekilen biyografi filmlerinin kaderi, Cem Karaca’nın filminde de kendini gösterdi. Geçen hafta vizyona giren "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin mahkeme kararıyla durdurulması tartışılıyor.

Kültür Sanat Servisi
04:00 - 31/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 06:42 - 31/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de topluma mal olmuş kişilerin beyaz perdede taliplisi çok.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de topluma mal olmuş kişilerin beyaz perdede taliplisi çok.

Karaca'nın son eşi İlkim Karaca, kendisinden onay alınmadığı gerekçesiyle filmin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme, 3,5 milyon TL teminat bedeliyle filmin yayınını durdurma kararı aldı. İlkim Karaca söz konusu teminat bedelini 2 Şubat’a kadar yatırırsa, 90 milyon bütçeli film yayından kaldırılacak.


HATIRASINI YAŞATALIM

Filmin durdurulduğuna yönelik iddialara yanıt veren yapım şirketi, “26 Ocak'tan itibaren bu meblağın yatırılmamış olması sebebiyle ‘Cem Karaca'nın Gözyaşları’ filmimiz, Türkiye genelinde seyircisiyle buluşmaya ve sinema salonlarında izlenmeye devam etmektedir. Seyircilerimizi, en yakınlarındaki sinemaya giderek Cem Karaca'nın mirasına sahip çıkmaya ve geçmişte olduğu gibi bugün de büyük ustamızı yalnız bırakmayıp sanatını desteklemeye davet ediyoruz. Bu mücadelede birlikte olalım ve Cem Karaca'nın hatırasını yaşatalım” dedi.


FİLMLER YARIM KALMASIN

Öte yandan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi hafta sonu ilk 3 gününde 75 bin 680 kişi tarafından izlendi. Filmin ulaştığı hasılat ise 10 milyon 762 bin 695 TL olarak açıklandı. Filmde sanatçının maneviyata yöneldiği son yılları ve son eşiyle birlikte olduğu dönem ele alınmıyor. Bol kurguya dayandığı gerekçesini öne süren İlkim Karaca’ya tavsiyemiz, kendisinin gerçek Cem’i anlatan bir film çekmesi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de topluma mal olmuş kişilerin beyaz perdede taliplisi çok. Son zamanlarda biyografi filmlerinin yarım kalması, çok can sıkmaya başladı.


#kültür sanat
#film
#sinema
#biyografi
3 ay önce