|

8.5 günde devr-i alem

Amerikalı ödüllü yazar Megan McDonald'ın kaleme aldığı sekiz kitaplık Judy Moody serisi, çılgın bir kahramanın hayalleriyle örülü hikayeler sunuyor

00:00 - 13/07/2011 Wednesday
Güncelleme: 21:21 - 12/07/2011 Tuesday
Yeni Şafak
8.5 günde devr-i alem
8.5 günde devr-i alem

Artemis Yayınları, küçük okurların yaz tatilinde keyifle okuyyacağı bir seriyi yayınladı. Amerikalı ödüllü yazar Megan Mcdonald'ın kaleme aldığı sekiz kitaplık Judy Moody serisi, okuru sıradışı bir “arkadaş-kahraman”la tanıştırıyor.

Judy dünya turunda

Kahramanımız Judy; akıllı, meraklı ve çok komik. Değişken bir ruh hali var. Bir mutlu bir mutsuz olan Judy, henüz 3. sınıfta dünyayı dolaşma projesini aklına koyar... Judy bu projesi'ni gerçekleştirmek için de en iyi dostları Rocky ve Frank'le birlikte İtalya hakkında her şeyi öğrenmeye koyulur. Kahramanımız bu uğurda İtalyan dansı öğrenmeye kalkar. Pizza yapmaya merak salar ve üç arkadaşın başına gelmeyen kalmaz. Serinin ilk kitabı olan 8,5 Günde Devri Alem'in konusu böyle. Minik okurlara eğlenceli bir maceranın kapılarını aralayan bu kitabı 'Judy Moody Dedektif Oluyor' kitabı takip ediyor. Haylaz kahramanımız Judy bu sefer de dedektifliğe merak salıyor.

Bir suç savaşçısı

Bir gün Judy Moody'nin sınıfına polis Kopp ve sevimli köpeği Bay Chips gelir. Bütün sınıf tabii ki sevimli 'suç savaşçısı'nı çok sever. Ancak Bay Chips kaybolur. Judy Moody'ye dedektiflik yapmak için bahane çıkmıştır. 'Judy Moody Dedektif Oluyor' yaz günlerinde minikleri eğlendirecek bir başka kitap.

Ünlü de oluyor!

Artemis Yayınları'ndan çıkan Judy Moody maceralarının diğer kitapları olan 'Judy Moody Geliyor', 'Judy Moody Ünlü Oluyor', 'Judy Moody Üniversiteye Gidiyor', 'Judy Moody Doktor Oluyor', ve 'Judy Moody Geleceği Görüyor' da miniklerin keyifle okuyacağı diğer çalışmalar.



13 years ago