|

Allah'ın elçilerini tanıyalım

Damla Yayınevi, küçük okurlara okul maratonu içinde keyifli bir alan açıyor. Mehmet Doğru'nun kaleme aldığı Allah'ın Elçileri,peygamberler tarihini resimli olarak anlatan güzel bir seri

00:00 - 14/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 21:38 - 13/12/2011 Salı
Yeni Şafak
Allah'ın elçilerini tanıyalım
Allah'ın elçilerini tanıyalım

Emekli Eminönü müftüsü olan Mehmet Doğru, Allah'ın Elçileri isimli kitap serisiyle minik okurunu selamlıyor. Yazar, hurafeden ve yanlış bilgiden kaçınarak, çocuklara, kaynağını Kur'an, hadis ve İslam tarihinden alan, Allah'ın bütün peygamberleri aracılığıyla insanlığa sunduğu mesajlarını saf ve duru bir dille anlatıyor. Hz. Âdem'den Hz. İsa'ya kadar peygamberlerimizin hayatlarından kesitler sunarak minik okuyucuların Allah, peygamber kavramlarını tam manasıyla anlayamasa da bu isimlere aşina olmalarına vesile oluyor. Seri, çocuklara verilecek İslami terbiyede önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Okuduğunu ne kadar anladın

Hiçbir şekilde hiçbir peygamberin resmedilmediği, buna karşılık renkli ve anlatıma yardımcı çizimlerin yer aldığı kitaplar son sayfalarında bulunan Okuduğumu Anladım bölümleriyle, çocuklarının öğrendikleri bilgileri sorularla pekiştiriyor. Hangi peygamberin hangi kavme geldiğini, hangi peygamberlere hangi kitabın gönderildiği ve peygamberlerin nasıl özelliklere sahip oldukları mini testlerle tekrar ediliyor.

İsrailiyat ve benzeri hikâyelere yer verilmeyen kitaplarda çocuklarımız Hz. Davud'un güzel sesini, Hz. Süleyman'ın zenginliğini, Hz. Yunus'un güzelliğini öğreniyorlar ve hayatlarında örnek alacakları Allah'ın elçilerini tanıma yolunda güzel bir adım atmış oluyorlar.

12 yıl önce