|

Bilim insanın Rabbini daha iyi tanımasına vesile olur

Dr. Furkan Aydıner, gerçek bilimin insanın Rabbini daha iyi tanımasına vesile olacağını söyledi.

Cihan
00:00 - 6/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 12:34 - 6/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Bilim insanın Rabbini daha iyi tanımasına vesile o
Bilim insanın Rabbini daha iyi tanımasına vesile o

Bilim ve teknolojik gelişme Tanrı'ya olan ihtiyacı azaltıyor mu? Seküler bilim tarafsız mı yoksa “Tanrısız” mı? Bilim nasıl “kutsal inek” oldu? Kur'an insana “bir sinek bile yapamazsınız” derken “sentetik hücre” yaptığını söyleyen bilim adamları Kur'an'ı çürütecek mi? “Büyük Tasarım” kitabında Tanrı'yı inkar eden Stephen Hawking nasıl Tanrı'nın varlığını ispat ediyor? gibi bilim ve din konusuna giren birçok sorunun cevabı Seküler Bilimin Tanrıları adlı kitapta cevabını buluyor.


Etkileşim Yayınları arasında çıkan kitapta, iki doktorası olan yirmi yılı aşkındır bilimle iştigal eden Harvard ve Cambridge dahil olmak üzere ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'da birçok konferanslar veren Dr. Furkan Aydıner bilimi basamak yapıp Tanrı'ya çıkmanın mümkün olduğunu söylerken seküler bilimle imanını kaybeden Dr. Thomas Carmel aksini iddia ediyor. Kitabın her bir bölümü bilim ve Tanrı konusunda güncel bilimsel bir konuyu çok farklı iki perspektiften tartışıyor.


Kitabında bilim adına dinsizliğe yapılan davetin yeni olmadığını ifade eden Dr. Furkan Aydıner, şu görüşlere yer veriyor: "Bugüne kadar yüz milyonlarca insan seküler bilimin telkinleriyle imanını kaybetti. Öyle ki, günümüzde Batı üniversitelerinde gerçek bilim adamı olmanın ölçütlerinden biri dini öğretilerden arınmış olmaktır. Halkın durumu daha da vahim. Bir zamanlar 'Hıristiyan Kulüp' dediğimiz AB ülkelerinin çoğunda ateistlerin oranı yüzde 50'yi aşmış durumda. Seküler bilim ve dinsiz felsefeden beslenen inkar düşüncesi dünyanın dört bir yanına ulaşmış. Herkesi ve her kesimi etkisi altına almış. Aslında bilimde bizatihi bir problem yok. Hatta, gerçek bilim insanın Rabbini daha iyi tanımasına vesile olur. Problem objektif olarak takdim edilen Batının seküler bilimiyle. Dinlerin kutsalını reddeden bu bilim kendi kutsalını satır arasında telkin ediyor. İnsanları tesadüf, esbab ve tabiat tanrılarına yönlendiriyor. Ancak bunu çok sinsice yaptığı için dindar entellektüeller bile yapılanı çoğunlukla farkedemiyor. Allah'a iman ettiği halde, seküler bilimin öğretileriyle yetişmiş birçok insan Allah'ın bazı icraatlarını bilmeden söz konusu tanrılara atfediyor."

12 yıl önce