|

Bir solukta Saftirik Greg

Fatma Zehra İzgi, 5. Sınıf öğrencisi ve okumayı çok seviyor. Bugünlerde Saftirik Greg'in Günlüğü serisine ait kitapları elinden düşürmüyor. Kendisi bizim için Saftirik Greg serisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

FATMA ZEHRA İZGİ
00:00 - 13/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:13 - 12/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bir solukta Saftirik Greg
Bir solukta Saftirik Greg

Kitap okumayı her zaman çok sevmişimdir. Ama Saftirik Greg 'in Günlüğü kitapları ile tanıştıktan sonra kitaplara olan ilgim arttı. Saftirik Greg'in Günlüğü kitabının filmini izlemiştim. Filmini izledikten sonra çok beğendim ve kitaplarını almaya başladım. Kitabı vakit bulduğum zamanlarda okuyorum. Kitabımı okula götürdüm ve boş vakitlerimde okudum. Okuldaki arkadaşlarım bu kitaplara çok zaman ayırdığımı görünce onlarda almaya başladılar. Hepsi kitapları büyük zevkle okuyorlar. Hatta 'kim daha fazla okuyacak' diye yarış yapıyoruz. Saftirik Greg'in Günlüğü kitabının en güzel yanlarından biri komik olması ve resimleriyle insana okuma hevesi vermesi. Komikliğinden dolayı insan kitabı elinden bırakamıyor. Ama resimlerle desteklenmese belki o kadar da güzel olmazdı.

'İŞTE ŞİMDİ YANDIK'

Kitapların arasında en beğendiğim ''İşte Şimdi Yandık'' idi. Çünkü Greg yaz tatilini plaja giderek geçirmek istiyordu. Ama ailesinin durumu iyi olmadığı için yaz tatilini plajda geçiremedi. Greg'in en sevdiği arkadaşı Rowley'di. Rowley ailesi ile birlikte plaja gidecektir. Greg, kendisi gidemediği için Rowley'i kıskanır. Aslında Greg'in istediği denize girmek değil ''Çalkantı'' adında ki oyuncağa binmektir. Rowley'in ailesi Greg'i de birlikte gitmek için davet ederler. Greg kabul eder fakat tatil beklediği kadar güzel geçmez. Saftirik kitaplarının bir güzel yanı ise görünümünün diğer kitaplara göre çok farklı olması. Cildi insana bir günlük gibi geliyor. Sayfalarında ki yazılar ise elle yazılmış gibi görünüyor. İnsanı cezbeden bir diğer yanı da bu… Greg çok düzenli günlük tuttuğu için bana bu çok ilginç geliyor. Çünkü ben günlüğüme yazarken çok sıkılıyorum. Arkadaşlarımdan bazıları ise Greg'den esinlenerek düzenli günlük tutmaya başladılar. Greg'in ''Ah Kalbim'' kitabında ise Rowley Greg'den esinlenerek günlük tutmaya başlar. Ama Rowley günlük işini çok abartır. Greg ne yapıyorsa Rowley aynısını yapar. Daha sonra Greg'in günlüğüne yazdığı her şeyi Rowley'de günlüğüne yazar. Rowley günlük tutmaktan sıkılır ve bırakır. Greg ise rahat bir nefes alır.

HAYATI KOMEDİ

Greg'in hayatı tam bir komedi. Annesi, babası ve kardeşleri ile Greg'e aktiviteler düzenlemeye çalışır. Ama aile bireyleri bu durumdan memnun değildirler. Çünkü herkes kendi halinde takılmaktan daha çok hoşlanır. Hatta Greg'in annesi, Greg ve babası için bir beysbol maçına üçüncü sıradan bilet alır. Bu biletler aile bütçesini çok zorlar. Ama Greg'in beysbol maçına gideceğinden haberi olmadığı için endişelenir. Babasının not defterine bakar ve satılık yazısını görür. Greg babasının onu satacağından endişelenir ve yolda durdukları bir yerde Greg annesini arayarak olanları anlatır. Annesi de polisleri arar. Polisler gelince babası onlara olanları anlatır aslında başka bir şeyi satacağını söyler. Devamını okumak isteyen okurlarımıza bırakıyorum. Böyle bir kitabı hazırladıkları için yayınevine ve yazara teşekkür ediyorum.

Kitabın künyesi:

Saftirik Greg'in Günlüğü

Jeff Kinney

Epsilon Yayınları

5 cilt (1094 sayfa)

11 yıl önce