|

Bu Ramazan'ı peygamberimizle geçirmek ister misiniz?

Mehmed Paksu'nun Ramazan Ayı'na özel hazırladığı 'Peygamberin Ramazanı' kitabını okuyarak bu Ramazan'ı, Medine'de yaşar gibi geçirmek ister misiniz?

Saide Nur
00:00 - 10/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:36 - 10/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu Ramazan'ı peygamberimizle geçirmek ister misini
Bu Ramazan'ı peygamberimizle geçirmek ister misini

Ramazan Ayı gelince bir telaş başlar şehirde. İlk sahurun verdiği heyecanla kıpır kıpır olur içiniz. İlk teravih namazınızı hangi camide kılacağınıza karar verirsiniz. İlk iftarınızı kiminle yapacağınızı ayarlamaya başlarsınız hemen. Bir dosttan duyarsınız 'Bu sene şu televizyona şu hoca çıkacakmış. Kaçırma, mutlaka izle.' Bir dost arar ve 'Sahur'da şunları yersen daha tok tutarmış' diye anlatır. Ondan da bir tok tutma listesi alırsınız. Her denileni yapmak ya da yapmamak arasında kalırsınız. Keşke birisi olsa dersiniz içinizden. Birisi olsa da bana Ramazan Ayı'nı nasıl geçireceğimizi an be an anlatsa, neler yersek sağlıklı olabileceğimizi, nasıl dua edeceğimizi kadar her şeyi söylese…

O biri var. Hatta hep vardı da biz onu hayatımızın her anında hatırlayamamanın sıkıntısını yaşıyoruz sadece. Kim mi? Bize Ramazan'ı tanıtan, bizim için 'En Güzel Örnek' olan Peygamber Efendimiz.

Mehmed Paksu'nun kaleme aldığı 'Peygamberin Ramazanı' kitabını okuyarak, Ramazan Ayı'nı sanki Peygamber Efendimizin huzurundaymış gibi geçirebilirsiniz.

MÜKEMMEL BİR RAMAZAN İÇİN

Çok naif bir ay Ramazan. Pek de nazlı. Senede bir kez geliyor evimize, gönlümüze. O yüzdendir ki 'On bir Ayın Sultanı' sıfatıyla süsleniyor mahyalar. Evler dip köşe bucak temizleniyor bu sultanın gelişine. En güzel seccadeler seriliyor halılara, en güzel kıyafetler giyiliyor… Bunların hepsini yaparken en mükemmelini düşünüyorsunuz zihninizde. Sofrayı öyle hazırlamalıyım ki, artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin diyorsunuz. Sadece dostları değil, dost olabileceğiniz ihtiyaç sahiplerini de davet etmek istiyorsunuz o leziz sofralarınıza. Ama bir yandan da düşünüyorsunuz 'Nasıl sağ elimin verdiği sol el bilmemeli acaba?'

Yazar, okuyucularının bütün endişeleri azaltıyor ve bir Ramazan Ayı'nın nasıl geçirileceğini ilk ağızdan, Peygamber dilinden taptaze anlatıyor. Kitabı ilk açtığınızda sizi Peygamber Efendimizin Ramazan Ayı için verdiği müjdeler karşılıyor. Ramazan'ın ilk gününden, son gününe kadar Allah Resulu'nün nasıl bir Ramazan geçirdiğini ve bize nasıl geçirmemiz gerektiğini anlatan hadisler yer alıyor. Bayramdan, teravih namazına, Fıtır sadakasından, Ramazan umresine, Kadir gecesinden, çocuklarınızla Ramazan Ayı'nda neler yapabileceğinize ve hatta eşinizle olan münasebetinize kadar en ufak ayrıntı düşünülmüş.

Bu Ramazan Ayı'nda Peygamber Efendimizin yaşantısını, tarzını, en özel anlarını kendinize örnek alarak mükemmel bir Ramazan Ayı geçirmek istiyorsanız bir an önce 'Peygamberin Ramazanı' kitabını okumalısınız.

Kitabın Künyesi:

Peygamberin Ramazanı

Mehmed Paksu

Nesil Yayınları

2011

192

11 yıl önce