|

Çekirdek Ortadoğu'ya Türkiye'den bakış

00:00 - 7/02/2012 Salı
Güncelleme: 23:51 - 7/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Çekirdek Ortadoğu'ya Türkiye'den bakış
Çekirdek Ortadoğu'ya Türkiye'den bakış

“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya son” sloganıyla yayın hayatına başlayan Ortadoğu Yıllığı, altıncı yılıyla 2010'a dair düşün yazılarını okura sunuyor. Açılım Kitap tarafından yayımlanan çalışmanın editörleri Kemal İnat, Muhittin Ataman, İsmail Numan Telci. Bu yıldan itibaren aynı zamanda hakemli dergi kimliğini de taşıyan yayın, ilk bölümünde Türkiye'nin İran Politikası makalesiyle başladıktan sonra Ortadoğu Ülkelerinin 2010 Yılı Gelişmeleri ve Ortadoğu Üzerine Makaleler olmak üzere iki ana başlıkta akademik yazıları bir araya topluyor.

Türkiye'nin dış politikasında büyük yer tutan Ortadoğu bölgesinde yaşanan olayları ve bu bölge üzerindeki Türkiye politikasını okura sunuluyor bu çalışmayla. Uluslararası ilişkiler alanında akademik niteliğe sahip Türkçe literatürün eksikliğinin yaşandığı günümüzde bu çalışma önemli bir boşluğu dolduruyor.

İlk bölümde daha çok Türkiye-İran ilişkisi ve bu ülke üzerindeki politika incelenirken ikinci bölümde 'Çekirdek Ortadoğu' olarak adlandırılan 15 ülkenin 2010 yılında yaşanan gelişim ve/veya değişimleri mercek altına anlıyor. Son bölümde ise bağımsız kaleme alınmış altı Ortadoğu makalesi yer alıyor.

12 yıl önce