|

Çocuk kalbiyle Peygamberimiz

Peygamberimizin örnek hayatı üzerinden İslam''ın doğru anlaşılması ve yaşanmasına imkan sağlayan Siyer çalışmaları çocuklara yönelik yayınlarda öne çıkıyor. Nur Peygamberim kitabı masum bir çocuk kalbiyle Sevgili Peygamberimizin hayatı en güzel nasıl anlatılır sorusundan yola çıkıyor.

Zeynep Ceran
00:00 - 6/07/2014 Pazar
Güncelleme: 23:09 - 6/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Çocuk kalbiyle Peygamberimiz
Çocuk kalbiyle Peygamberimiz

İslam literatüründe peygamberlerin, din büyüklerinin ve halifelerin hayat hikâyesini anlatan ilme ve alanda yazılmış kitaplara Siyer adı veriliyor. Doğumundan vefatına kadar Peygamberimizin hayatını ele alan manzum ve mensur eserler ise Siyer-i Nebi olarak isimlendirilmiştir. Bu çerçevede Siyer dendiğinde Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplar anlaşılmıştır. Siyer ilmi konusunda yapılmış çok sayıda çalışma var. Son yıllarda ise çocuklara yönelik Siyer çalışmaları öne çıkıyor. Siyer''in Peygamberimizin örnek hayatı üzerinden İslam''ın doğru anlaşılması ve yaşanmasına imkan sağladığını, İslam''ın temel bilgi kaynağı Kur''an''ı açıklayan ve nasıl yaşanacağı örnekleyenin Peygamber Efendimiz olduğunu düşünürsek, çocuklara yönelik Siyer çalışmalarının önemini daha iyi kavramamız mümkün olur.

PEYGAMBERİMİZİ TANIMANIN TAM SIRASI

Mina Çocuk yayınları, ''Masum bir çocuk kalbiyle Sevgili Peygamberimizin hayatı en güzel nasıl anlatılır? Arı duru bir çocuk aklıyla Allah Rasulu''nûn hüznü, sevinçleri ve yaşadıkları nasıl gözler önüne serilir'' sorularından yola çıkarak, Hilal Acar''ın kaleminden, çocuk siyeri olarak nitelendirilebilecek Nur Peygamberim kitabını yayınlamış. Kitabın kahramanı Sirac, kitaplar dünyasında yolculuk yapmayı seven bir çocuk. Okullar tatil olunca anne babası ile artık yeterince büyüdüğü ve Peygamber Efendimizi tanımasının vaktinin geldiği düşünen Sirac ve ailesi soluğu kitapçıda alıyor. Böylece Nur Peygamberim kitabıyla asırlar öncesine, Peygamber Efendimiz dönemine bir yolculuğa çıkıyor.

TASARIM ÇOCUKLARI YAKALIYOR

Nur Peygamberim, Hz. Peygamberin doğumu öncesi, soyunu, ailesini, çocukluğunu, peygamberlikten önceki hayatını, peygamberliğini, Peygamberliğini açıkladıktan sonra yaşadığı eziyetleri, Hicret''i, Medine dönemini, Bedir, Uhud, Hendek Savaşlarını, Mekke''nin fethini, Peygamber Efendimizin hayatında kıssaları birbirinden kopmadan anlatıyor. Yedi yaş ve üzeri olarak hazırlanan Nur Peygamberim, hareketli ve renkli tasarımı ile dikkat çekiyor. Çocukların yabancı kalacağı, muhacir, ensar, suffe, minber gibi bazı kavramların açıklaması kutu halinde verilmiş. Kitabın sade ve masalımsı dili de okumayı kolaylaştırıcı bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bilgi Sandığı olarak verilen bölümlerde ise olaylarda geçen bazı konularda kısa açıklamalar yapılıyor.

Kitabın bölümleri sonunda yer alan Kelime Tamamlama egzersizleri ve bulmacalar çocukların öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı oluyor. Hikaye aralarına giren Bir Bilene Soralım bölümlerinde ise ''Develer nasıl hayvanlardır'', ''Çölde yaşam nasıldır'' gibi konularda verilen bilgilerle çocukların Peygamber Efendimizin yaşadığı ortamı coğrafik olarak da tanımasına imkan sağlanıyor. Nur Peygamberim, çocuğunuzun Ramazan ve tatil için sıkılmadan okuyabileceği bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Kitabın künyesi:

Seyyah Sirac Hicaz''da / Nur Peygamberim

Hilal Acar

Mina Çocuk

Yayınları

288 sayfa

2014

10 yıl önce