|

En heyecanlı buluşma

Yusuf Genç
00:00 - 14/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:58 - 14/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
En heyecanlı buluşma
En heyecanlı buluşma

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başladı. Fuar boyunca yüzlerce yazar, binlerce okurla buluşmanın heyecanını yaşıyor. Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla tarihçi akademisyen Prof. Dr. Taner Timur 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ''Onur Yazarı'' olarak belirlenirken, fuarın ana teması ise ''Tarih: Geçmişteki Gelecek'' olarak kararlaştırıldı.

''Onur Konuğu Ülkesi''nin Çin olarak belirlendiği fuar, Türk ve Çin edebiyatları arasındaki yaygınlık ve iletişimin canlanmasına imkân sağlayacak. Türk edebiyatının dünyaya açılması için önemli imkânlar sunacak olan fuara Çin''den 100''e yakın yayıncı kuruluş katılacak. 2-5 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Salon''da yer alacak özel standında Çin Halk Cumhuriyeti''ne ait 6 binden fazla çeşit kitap ve 10 binden fazla yayın bulunacak. Hafta içi 10.00-19.00 saatleri arası ziyaret edilebilecek fuar, hafta sonları 10.00-20.00 arası açık olacak. Kitap Fuarı, 23. İstanbul Sanat Fuarı- ARTİST 2013 ile eş zamanlı gerçekleştirilecek.

ÇİN''DEN MİSAFİRİMİZ VAR

İstanbul Kitap Fuarı bu sene önemli Çinli yazarları da ağırlayacak. Çin Halk Cumhuriyeti yaklaşık 17 yazarıyla fuarda yer alacak. Çin Yazarlar Derneği Başkanı yazar Tie Ning, yazar ve senaryo yazarı Wang Gang gibi yazarların yanı sıra genç kuşağın önemli Çinli yazarlarından Zhang Yueran, Jiang Nan, Wei Wei de fuarda hazır bulunacak. Fuara katılan 17 Çinli yazardan kitabı Türkçe basılan şimdilik tek yazar Su Tong. Yazarın, Can Yayınları arasından çıkan ''Pirinç'' ve Turuva Yayınları''ndan okuyucuyla buluşan ''İp Cambazında İmparator'' adlı iki kitabı daha önceki yıllarda Türkçe olarak basılmıştı. Fuar sonunda ise daha çok Türkçe-Çince çevirileri ağının artması bekleniyor.

OKURLARA YENİ KİTAPLAR

İstanbul Kitap Fuarı''nda 650 yayınevi biraraya geliyor. Birçok yayınevi fuara özel yayın programıyla katılırken, bir kısmı da yeni eserlerini fuarda okuyucularıyla buluşturacak. Binlerce kitap, fuara katılan yüzlerce yayınevi tarafından ilk kez raflarda yer alacak. Yayınevleri, fuar hazırlıkları ve yayın programları konusunda epey iddialı. Yayınevlerinin rafları, 2014''ü oldukça hareketli geçirecek.Biz de yayınevlerinin kapısını çaldık ve 32.Uluslararası Kitap Fuarı için okuyucularına hangi kitapları hazırladıklarını sorduk.

Timaş Yayınları: Roman çıkarması

Fuara çok güvendiğimiz kitaplarla giriyoruz. Bunlardan ilki Nazan Bekiroğlu''nun Mimoza Sürgünü adını verdiği yeni deneme kitabı. Nar Ağacı''ndan sonra okurun Mimoza Sürgünü''ne gösterdiği ilgi de müthiş oldu. Kitabımız henüz matbaadayken 2. ve 3. baskıları yaptık. Bu yıl tezgâhımızda çok güzel romanlar var. Bunlardan biri Ahmet Tezcan''ın Kâfirûn''unun devamı olan Sarı.

HALİL İNALCIK, FUARIN GÖZDESİ

Prof. Dr. Halil İnalcık''ın Osmanlı ve Modern Türkiye adlı çalışması bu yıl fuarın en çok öne çıkacak kitaplarından biri olacak diye düşünüyoruz. Bir de Dünya Edebiyatı kitaplığımız var. Bu kitaplıkta hem çağdaş hem de klasik ama her biri orijinal metinlerinden titizlikle çevrilmiş eserlere yer veriyoruz.

MUTFAKTA EDEBİYAT VAR

Bu yıl tezgâhımızda daha çok edebiyat var. Dünya Edebiyatı kitaplığı hızla zenginleşmeye devam edecek. Yine şu günlerde yayına hazırladığımız bir tasavvufi roman var. Genç bir yazar, Kübra Demiray, Abdülkadir Geylani üzerine bir roman yazdı. İsmi Kün Kapısı.

April Yayıncılık: Macera tüneli açılıyor

April standının bu yıl okurlara güzel sürprizleri olacak. Kasım ayından itibaren April Çocuk serisiyle çocuk kitaplarımız okurlarla buluşuyor. R. A. Montgomery imzalı Macera Tüneli serisi tek bir başlangıç ve devamında onlarca farklı sonu müjdeleyen ilgi çekici bir seri, ilk kitaplar da İstanbul Kitap Fuarı''nda olacak.

PİCOLULT, MENTEŞ, CANIGÜZ

Tüm dünyada onlarca dile çevrilen, yoğun bir okur kitlesi olan ve son yıllarda Türkiye''de de heyecanla takip edilen yazarlar arasına giren Jodi Picoult''nun romanları yeni kapakları ve gözden geçirilmiş baskılarıyla fuarda yerini alacak. Murat Menteş ve Alper Canıgüz''ün romanları büyük ilgi çekmişti, yazarlarımızın imzaları olacak.

ŞAHANE HATALAR DEVAM EDECEK

Önümüzdeki dönemde Adam Fawer''ın yeni kitabı okurlarla buluşacak, Jodi Picoult, Kurt Vonnegut, Scarlett Thomas gibi yazarların serilerini yayınlayacağız. Şahane Hatalar fırtınası hız kesmeden sürüyor, April Çocuk serisi de aynı şekilde genç okurlarımızın ilgisini çekecek gibi görünüyor.

RASİM ÖZDENÖREN''DEN İKİ YENİ ESER

Daha önce de belirttiğimiz üzere, 2013-2014 yayın sezonu, İz Yayıncılık açısından özellikle edebiyat alanında doyurucu geçecek. Ali Haydar

Haksal ve Cemal Şakar gibi usta isimlerin tüm eserleriyle ilgili anlaşmalar imzaladık. Bunun yanında, Rasim Özdenören''in iki yeni kitabı şu an hazırlık safhasında. İçeriğini söylemeyeyim, sürpriz olsun.

İz Yayıncılık: Fuarda ''İslamcılık'' var

Fuara özel bir yayın hazırlığından daha çok rutin olarak yoğun bir yayın mutfağımız mevcut. Ancak illa ki bir örnek vermemiz gerekirse, ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden konulardan biri olan ''İslâmcılık'' üzerine, yazarlarımızdan Hayreddin Karaman''ın daha önce iki cildi çıkmış olan ''İslâmî Hareket Öncüleri'' kitabının üçüncüsü ve Cihan Aktaş''ın da doğrudan aynı başlığı taşıyan bir kitabı çıkmış olacak.

EDEBİYAT ATILIMI

İz Yayıncılık, uzun bir süredir ihmal ettiği edebiyat sahasında, yeni dönemde atılım içinde olacak. Özellikle yeni jenerasyon isimlerin, çoğu ilk kitap olmak üzere yoğun bir yayın takvimi bizi bekliyor. Bunun dışında zaten tüm eserlerini bastığımız Rasim Özdenören, Hayreddin Karaman, Turan Oflazoğlu, İlhan Kutluer, Hasan Aycın, Cihan Aktaş… gibi isimlerin eserlerinin neşrine devam ediyoruz.

ÇİN ÇEVİRİLERİ GELİYOR

İyi okurların da bildiği gibi, Türk tarihi için mevcut kaynaklar hep Çincedir. Bu çerçevede, Türk tarihine ilişkin bazı Çince eserler şu an ilgi alanımızda. Bunların tercüme ve neşir imkânlarını araştırma safhasındayız.

Büyüyen Ay: Tasavvuf kitapları var

Büyüyenay kuruluşundan beri özel bir yayıncılık yapmaya gayret ediyor. Büyüyenay''dan şimdiye kadar çıkan 47 eserin her biri adeta büyük bir bütünün parçaları gibi. Bütün eserlerimizin, geniş bir okuyucu kitlesinin bir araya geldiği bu tür organizasyonlarda kendilerini temsil etmelerini, okuyucu ile buluşmalarını isteriz.

AYNİ''NİN AHLAK DERSLERİ GELİYOR

2013 sonuna kadar yayın programımızda olan, bize heyecan veren ve hazırlıklarında son aşamaya gelmiş eserlerimizden ilki Yurdagül Mehmedoğlu''ndan bir roman. Sonra sırasıyla Farsça''dan çevrilen Muhsin Keyanî''den Hankahlar Tarihi, siyasetnâme serimizin 6. kitabı olan Hükümdarlar Bahçesi ve Şeyh Bedreddin''in meşhur eseri Vâridat''ın hem çevirisinin hem de şerhinin bir arada yer aldığı merhum H. Rahmi Yananlı''nın son çalışması. Ve Mehmed Ali Aynî''den ilk defa yayımlanacak olan Ahlâk Dersleri.

İthaki Yayınları: Suat Derviş''in Hiç''i fuara özel yayınlanacak
Kaynak Yayınları: Çin edebiyatı üzerine yeni kitaplar

32. yayın yılını bu yıl geride bırakan Yayınevimiz, ''ilk kez'' yayımlanan eserlerine TÜYAP için yenilerini katma hazırlığında. Yakın tarih ve Cumhuriyet tarihi konulu kitaplarımızın hazırlığı sürüyor. Fuarda çocuk kitaplarımızla ise pek çok sürpriz yapmaya hazırlanıyoruz. Çocuk kitapları dizimizde ünlü Çin efsanelerinin çocuklar için derlendiği 12 kitaplık Resimli Ünlü Çin Efsaneleri Dizisi''nin yayımına başladık.

TÜYAP''ta Çinli yazar Li Sheng''in Sinciang Uygur Tarihi adlı kitabını okurlarımızla buluşturuyoruz. Kitap, Çin''in en çok etnik azınlığı barındıran ve en büyük özerk bölgesinin, Sinciang Uygur Özerk Bölgesi''nin bütün tarihini nesnel bir biçimde ortaya koyuyor.

Hayy Kitap: Popüler sağlık burada

Hayy Kitap, fuara edebiyat, popüler sağlık, çocuk edebiyatı ve tasavvuf kategorilerinde ayrıca bir hazırlık yapıyor. Eylem Tok''un namus üzerine kurgulanmış kusursuz ''öç'' planı Mihr, fuarın yıldızı olmaya aday. Hayy Kitap raflarında popüler sağlık başlığına epey yer ayrılmış durumda. Prof. Dr. Canan Karatay''ın Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi, Prof. Dr. Yavuz Dizdar''ın ambalajlı ürünlerin gerçek yüzünü ifşa eden Yemezler''i öne çıkan kitaplardan bazısı.

HAKÎM TİRMİZÎ VE EBÛ SAÎD HARRÂZ HAYY''DA

Bu yıl Hayy Kitap''tan iki önemli tasavvuf eseri okuyucuya sunuluyor. İlki Hâkim Tirmizi''nin Allah''a Yakınlığın Dereceleri. İkincisi ise, Ebû Saîd Harrâz''ın Doğruluk Kitabı.

KAPİTALİZM HERKESE ZARARLIDIR

Doç. Dr. Osman Elbek''in Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır''ı ve Dr. Mutluhan İzmir''in Antidepresan Tuzağı ve Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın''ın Rabbim Beni Doktorlardan Koru adlı eserleri yine Hayy Kitap''ın iddialı kitaplarından bir kaçı… Dilaver Demirağ''ın kapitalizmin, doğayı ve doğanın en değerli ürünü olan suyu nasıl sermaye birikimi elde etmek için kullandığını deşifre eden Susatanlar''ı öne çıkanlardan.

''ANTOİNE LEBİC''İN DESTANSI HAYATI''

Fransızca aslından Ece Nahum''un çevirdiği Sophie Dieuaide imzalı Dünya Şampiyonu, Hayy Kitap''ın yayınına devam ettiği iddialı çocuk kitaplığı serilerinden biri. Yine Almanca aslında Tuvana Gülcan''ın çevirdiği Jutta Richter''in çok okunan Bir Köpeğin Samimi İtirafları da Hayy Kitap standında öne çıkarılacak eserlerden biri.

Profil Yayınları: Edebiyat ve tarih

Fatma Barbarosoğlu, İbrahim Tenekeci, Tarık Tufan, İbrahim Paşalı, M. Engin Noyan, İsmail Kılıçarslan ve Selahattin Yusuf kitapları fuarda olacak. Profil Yayınları olarak edebiyat ve tarih kitapları ile ön planda olmak istiyoruz... Ayrıca ''çizim'' kitaplarımızın yoğun ilgi göreceğine inanıyoruz.

ÇİN ÇEVİRİLERİ TAKVİMDE

Bu yıl düzenlenen Pekin Kitap Fuarını yayınevi olarak ziyaret etme imkânımız oldu. Çin ile ilişkilerimiz yoğun bir şekilde sürüyor. Karşılıklı çeviri noktasında planlanmış toplantılarımız olacak. Önümüzdeki yıl Türkiye Pekin''de onur konuğu olarak sahne alacak. Umarım Türkiye''nin değerli edebiyatı Çin''de karşılığını bulur.

ŞİİR VAR, ŞİİR SÜRÜYOR

İbrahim Tenekeci, Furkan Çalışkan ve İsmail Kılıçarslan''ın yeni dosyaları eli kulağında ve heyecanla bekliyoruz.

İş Bankası Kültür Yayınları: Ahmet Arif''in Mektupları

İş Bankası Kültür Yayınları''nın yıllık planlamasında ayda ortalama 30 yeni başlıkta yayını okurla buluşturuyoruz. Fuar dönemi için bu sayı biraz daha artıyor. Fuarı''da diğer yayınlarımızın yanı sıra Sunay Akın''ın yeni kitabı da okurlara ulaşacak. Yayınlarımız ana başlıklar altında olacak, örneğin Türk Edebiyatı, Dünya Edebiyatı, Hasan Ali Yücel Klasikleri, Modern Klasikler, Anı, Tarih, Biyografi, İnceleme Araştırma, Çanakkale Savaşı Dizisi, Osprey Askeri Tarih Dizisi, Yakın Tarih vb.

ÇOCUK YAYINCILIĞININ ADRESİ

Çocuk yayınlarımız 800''ü aşkın başlıkta 0-3 yaşından başlayarak değişik yaş gruplarını (okul öncesi, okul dönemi, gençlik edebiyatı, İş çocuk klasikleri) kapsamaktadır.

LEYLA ERBİL ÜZERİNE

Bu yıl Fuarda geçen ay çıkan Ahmed Arif''ten Leyla Erbil''e mektuplar ''Leylim Leylim'' kitabımızla ilgili Ahmed Arif''in oğlu Filinta Önal, Leyla Erbil''in kızı Fatoş Erbil Pınar ve söz konusu kitabın Editörü Ruken Kızıler''in katılacağı bir söyleşi düzenlenecektir.

Nesil Yayınları: ''İyi'' çocuk kitaplığı

Yayınevi olarak ''fuara özel yayınlardan'' çok, zaman olarak yine fuarın öncesine denk gelen, fakat okunurluğu daha uzun bir zamana yayılmış ve bunu hedeflemiş kitapları yayınlamanın peşindeyiz. Bu sene de yine bu noktada önemli bulduğumuz çalışmalarımız var.

Bunlardan ilki; tanıdık bir isme ait: Ünlü Müzisyen Murat Göğebakan... Murat Göğebakan''ın kendi hayat öyküsünü ve özellikle kanserle mücadele ettiği hastane günlerini aktardığı Beyaz: Uğur Böcekleri Sadece Kırmızı Değildir isimli hatıra çalışmamız, fuara hazırladığımız en sürpriz eser.

DİNİ KONULARDA KENDİNİ KANDIRMANIN KIRK YOLU

Daha kapağına bakılır bakılmaz ismiyle dikkatleri üzerine çekeceğini tahmin ettiğimiz bir diğer eserimiz de Bilim Felsefesi konusunda ihtisas sahibi olan Dr. Emre Dorman''ın kaleme aldığı Dini Konularda Kendini Kandırmanın 40 Yolu isimli eser. Bu eser, modern zamanlarda insanların daha dindar bir hayat yaşamamak adına geliştirdikleri argümanların ne kadar çürük bir zemine sahip olduğunun altını çizen akıcı bir çalışma.

ZENGİN ÇOCUK YAYINCILIĞI

Nesil Çocuk olaraksa, öncelikle okul öncesi döneme yönelik hazırladığımız Küçük Kâşifin Boyama Kitabı serisini minik okurlarımızla buluşturacağız. Evcil Hayvanlar, Yabani Hayvanlar, Suda Yaşayan Hayvanlar, Dinozorlar, Kuşlar, Meyveler, Sebzeler, Çiçekler, Ağaçlar, Ulaşım Araçları, Hava ve Uzay Araçları, İş Araçları gibi temalar üzerine Ercan Polat tarafından hazırlanan eğlenceli çizimler, çocuklarımızı hem eğlendirecek hem onlara yeni şeyler öğretecek.

YKY Yayınları: Usta yazar ve çizerden çocuklara

Yaşar Kemal ve Turhan Selçuk''un beraber hazırladığı Çocuklar İnsandır kitabında ortak yazılmış bir metun var. Ayrıca Yaşar Kemal''in 14 Eylül 1975 ile 26 Ekim 1975 tarihleri arasında Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan gazete kupürleri ve Turhan Selçuk''un çizimleri yer alıyor.

Ayrıca Carnivia üçlemesinin ilki olan ve Yapı Kredi Yayınları''ndan çıkan Yüz Karası romanı okuyucularıyla fuarda buluşacak. Kitap, Bosna Savaşı''nda ABD''nin rolünü araştıran çok katmanlı bir polisiye.

OKUMALAR OKUMASI

Bu yıl Alberto Manguel de yeni kitabı Okumalar Okuması''yla TÜYAP''ta olacak. Bir etkinlik ve imza günü ile TÜYAP''ta ağırlayacağımız yazarımız Manguel, yeni kitabı Okumalar Okuması''nda okura deneyimin kitapları, kitapların kişisel deneyimi zenginleştirdiği yaratıcı bir okuma nasıl olur? diye soruyor. Che Guavera''dan Borges''e birçok tanıdık yüz ve kitap Manguel''in okumalarında tekrar hayat buluyor.

Şule Yayınları: Şule''de şiir var

Şule Yayınları 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı''na 14 yeni kitapla giriş yapıyor. Dursun Güzel''in ilk şiir kitabı Bakılmış Su, Ayşe Sevim''in ikinci şiir kitabı İşlenmemiş Suç, Cemile Sümeyra''nın Edebiyat üzerine denemeleri olan Hayatı Kurgulamak, Celal Fedai''nin Edebiyat yazılarını içeren Hakikatin Hatırı, Naime Erkovan''nın üçüncü hikâye kitabı Asılsız Hikâyeler, A. Ali Ural''ın uzun zamandır beklenilen Şiir kitabı Gizli Buzlanma, ilk defa fuarda görülecek eserler.

BÖYLE BUYURDU NİETZSCHE

Tuna Lütfü Yukay''ın yayınevimizden çıkan ikinci kitabı, aynı zamanda ilk romanı olan Çürük Tavşan, Sümeyra İkiz''in ilk öykü kitabı Tarumar, Hasibe Çerko''nun ikinci öykü kitabı Diana''nın kanlı kavakları, Rahşan Tekşen''in İstanbul''daki tarihi mekânları incelediği Kırk Bir Kere İstanbul, Mehmet Kanar''ın çevirisiyle Ebu Said Ebu''l Hayr''ın Rubaileri.

Etkileşim Yayınları: Kemalizme temas

Gazeteci-yazar Markar Esayan''ın Taraf gazetesinde kaleme aldığı pazar yazılarından oluşan, hayata ve insana dair keyifli bir sohbet havası taşıyan eseri, Etkileşim Yayınlarının fuarda okuyucuya takdim edeceği ilk eser. Kemalizmin İki Yüzü, yine Etkileşim Yayınları''ndan, Doç. Dr. Ahmet Yıldız''ın yıllardır Kemalizm üzerine yaptığı araştırmaların bir mahsülü aslında. Bu kitapta Kemalizmi tüm yönleriyle ve çelişkileriyle birlikte okuruna sunuyor Yıldız. Bu eserin, Kemalizm üzerine çalışma yapacak insanlara kaynak olacak kadar kıymetli olduğunu düşünüyoruz.

Metis Kitap: Hız kesmiyor

Metis''in ekim ve kasım ayları programında altı yeni kitap var. Metis, gündem belirleyecek eserlerle okuyucunun karşısına çıkıyor. Sema Kaygusuz''un Sultan ve Şair''i, Aslıhan Sanal''ın Yeni Organlar, Yeni Hayatlar''ı, Alberto Toscano''nun Fanatizm''i ve Simon Critchley''in İmansızların İmanı okuyucusunu bekliyor. Ayrıca Gürsel Göncü''nün hazırladığı Yaşarken Yazılan Tarih ve yine Berfu Şeker''in hazırladığı Başkaldıran Bedenler Metis raflarında.

Kaynak Kültür: Hem dijital hem matbu

Bünyesinde Türkçe ve yabancı dillerde yayın yapan birçok yayınevini bulunduran Kaynak Kültür Yayın Grubu, 32. TÜYAP kitap fuarında dört ayrı stantta kitaplarını sergileyecek. Bu sene her zamankinden farklı olarak stantlarından birini dijital yayınlarına, birini de dergi grubuna ayıran KKYG, yeni yayınevi Kuşak Yayınları''nı ise ayrı bir stantta kitapseverlerle buluşturacak. Kuşak Yayınları''nın faaliyet alanı ise çocuk yayınları.

DİN, TARİH VE EDEBİYAT KİTAPLARI

Fuar süresince ilk defa sunumu yapılacak kitaplar ise şöyle: Kaynak Yayınları; Firavunun Ölümü-Can Alpgüvenç, İnci-Nazım İntepe, Neylersin-Ekrem Dumanlı, Medyadaki Darbe Geni-İdris Gürsoy / Yitik Hazine Yayınları; İmparatorluğun Hikâyesi-Mehmet Karaarslan, Vehip Paşa-Dr. Yüksel Nizamoğlu / Sütun Yayınları; Kurgan 2 Gözyaşı Dağları-Hacı Şaban Boztaş, Yıılardır Bir Ev-Yılmaz Yılmaz / Işık Yayınları; Hikmet-i Baliğa-İsmail Köksal ve Zahid-ül Kevseri… Bunların dışında yakın zamanda raflara giren Fethullah Gülen''in Kendi Ruhumuzu Ararken, Murat Duman''ın Kudüs, Prof. Dr. Abdülhakim Yüce''nin Bizim Yuvamız adlı kitapları da fuarda ilgi görmesi beklenen kitaplarımızdan bazıları.

İnsan Yayınları: Medeniyet çalışmaları

TÜYAP Kitap Fuarı''na bu yıl ilgi çekeceğine inanacağımız kitaplar hazırladık. Martin Lings''in Başlangıçtan Günümüze Mekke ve Frithjof Schuon''un Manevi Perspektifler isimli kitaplarının beğenileceğine inanıyoruz. Yine yazarımız Necmettin Şahinler''in, Kur''an ayetlerini eksen alarak yazmış olduğu Kur''ani ve tasavvufi denemeler diyebileceğimiz, Ağaç ve Yolculuk ve Öyleyse Nereye Gidiyorsunuz isimli iki kitabı da okuyucularıyla buluşacak. Necmettin Bey kitaplarını 9 Kasım Cumartesi günü 3. Salon 213 nolu stantta imzalayacak. Fuar için hazırladığımız beşinci kitap ise Profesör Bayram Ali Çetinkaya''nın İslam Medeniyeti üzerine hazırlamış olduğu bir çalışma: Medine''den Medeniyete.

Alfa Yayınları: Beyoğlu''nun en polisiye romancısı

Mutfağındaki zengin yayınlarla Türkiye''nin önemli yayınevleri arasında bulunan Alfa, fuar etkinlikleri çerçevesinde iddialı edebiyat eserlerinin yanı sıra yine tarih serisinden yayınladığı eserlerle iddiasını sürdürüyor. Beyoğlu''nun En Güzel Abisi, Alfa raflarında fuarın yıldızı olmaya aday. İlk baskısı çıktığı hafta tükenen kitap, Ahmet Ümit''in ses getiren polisiye dizisinin farklı bir durağı.

FEROZ AHMAD ÖNERİSİYLE JÖN TÜRKLER

Alfa Yayınları''nın fuarda öne çıkacak bir diğer eseri, geçtiğimiz ay tarih serisinden okuyucu karşısına çıkan Jön Türklerin Yükselişi. Mehmet Naim Turfan''ın, siyasiler ve askerler etrafında Osmanlı''nın çöküşüne ayrıntılı bakma denemesi olan kitap, Meşrutiyet dönemi siyaseti ayrıntılı bir şekilde inceliyor. Feroz Ahmad''ın kitabın arka kapak yazısında belirttiği gibi, yeni bir kaynak kitapla karşı karşıyayız.

GÜZEL SESTEN GÜZEL DENEMELER

Pop, caz türünde sesi

ve şarkı sözleriyle fark yaratan Jehan Barbur''un, şiiri düz yazıyla buluşturduğu deneme tadındaki ilk kitabı Çatı-daki Çimenler, yine fuarın sürprizlerinden olmaya aday. Jehan Barbur''un kendi iç dünyasını açtığı kısa öykülerden oluşan kitap, siyah beyaz fotoğraflarla

görsel bir şölen de sunuyor. Fotoğraflarda ise Hakan Bıçakçı ve Utku Sarıöz''ün imzaları var.

10 yıl önce