|

En sıkı dostumuz kitaplar olsun

Çocuk ve genç okurlar için kitaplar yayınlayan yayınevlerinden genç okurların ilgiyle okuyacak, hayal dünyalarını genişletecek ve düşünme yetilerini güçlendirecek kitapları derledik.

Harun Karaburç
00:00 - 15/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:56 - 15/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
En sıkı dostumuz kitaplar olsun
En sıkı dostumuz kitaplar olsun

Çocukların iyi bir öğrenim görmelerinin yanında iyi bir eğitim de almaları gerekir. Onlara bu eğitimi evde aileler, okulda öğretmenler, çevrelerindeki büyükler verirler. Çocukların iyi bir eğitim almalarını sağlayan bir diğer en önemli araç ise kitaplardır. Tabii ki de nitelikli kitaplar. Çünkü çocuk yaşlarda okunan kitapların niteliği son derece önemlidir. Çocuklarımızın ilgiyle okuyacaklarını düşündüğümüz kitapları bir araya getirdik. Hepsi onların zihninde yeni kapılar aralayacak, hayatla ve dünyayla aralarındaki bağı güçlendirecek, hayal dünyalarına geniş birer pencere açacak kitaplar.

YAŞAYAN DEĞERLERİMİZ

Toplum yaşayan bir varlıktır ve her toplumun kendine has bir belleği/ hafızası vardır. Sözlü veya yazılı olarak kuşaktan kuşağa aktarılan bu geleneği çocuklarımıza da öğretmek onları topluma faydalı birer kişi yapmanın birinci adımıdır. Bu vesileyle ele alacağımız ilk çalışma Damla Yayınları'ndan 'Yaşayan Değerlerimiz' başlığı altında çıkan ve 10 kitaptan oluşan seri oluyor. Tuba Bozcan'ın liderlik, sorumluluk, çalışkanlık, farklılıklara saygılı olmak, kendine güvenmek, merhametli olmak, iyimserlik, çevreyi korumak gibi konularda özel bir titizlikle hazırladığı kitaplarda hikayelerle bu özelliklerin aşılanması amaçlanıyor. Damla Yayınları arasından çıkan bir diğer seri ise 'Peygamberimizin Küçük Sahabeleri' başlığı altında yayınlanıyor. Nehir Aydın Gökduman'ın hazırladığı bu 10 kitaplık seri, çocuklara Peygamberimizi sevdirecek hikayeler anlatıyor.

UZAYI KURTARALIM

Avustralya'nın en çok okunan çocuk kitapları yazarlarından Louise Park'ın kaleme aldığı Star Kız serisi çocukları soluksuz bir maceraya davet ediyor. Artemis Yayınları arasından 'Uzay Akademisi', 'Uzay Ajanı', 'Su Gezegeni' başlıkları altında çıkan bu üç serilik kitaplar çocukları uzayın sonsuz dünyasında geziye çıkarıyor. Artemis Yayınları'nın genç okurları için hazırladığı diğer kitap, Edgar ödüllü yazar Nancy Springer'ın yazdığı Dedektif Enola: Solak Leydi oluyor.

MERAKLI ÇOCUKLARA

Çocuk ve gençlik kitaplarıyla tanınan aynı zamanda radyo oyunları, çocuklar için tiyatro oyunları ve şarkılar da yazan Jutta Richter, 'Bir Köpeğin Samimi İtirafları' ile genç okurlarını selamlıyor. Hayy Kitap etiketiyle piyasaya çıkan kitapta çocuklara Brendon adındaki bir çoban köpeği eşlik ediyor. Çocukların büyük bir ilgiyle okuyacağı diğer kitaplar ise Sophie Dieuaide'nin yazdığı 'Yüzyılın Bomba Haberi' ve Jill Tomlinson'un kaleminden çıkan 'Merak Eden Susamuru' oluyor.

ALTIN'DAN MACERALAR

Altın Yayınları 'Zamanda Yolculuk' serisinden çıkan 'Korsanların Peşinde', 'Uzayda Buluşalım', 'Mağara Devleri', 'Bilgin Dede'nin Zaman Makinesi' çocukların hayal dünyasının sınırlarını zorlayacak türden kitaplar. Bu seride Nur İçözü, tarih içindeki önemli söylenceleri öyküleştirerek farklı maceralara dönüştürüyor ve Türkiye'nin tüm güzelliklerini çocukların gözleri önüne seriyor.

SERÜVEN PEŞİNDE

Hayal dünyası oldukça geniş olan çocuklar macera öykülerini daha çok seviyor. Çocuklara son derece büyülü gelen bu kitaplar onların merakını perçinliyor ve hayal dünyalarında daha fazla kapı aralıyor. Büyülü Fener Yayınları'ndan çıkan 'Venedik Serüveni', 'Luksor Serüveni' ve 'Angkor Serüveni' olarak üç kitaptan oluşan seri de genç polisiye severlere hitap ediyor.

HAYLAZ ÇOCUKLARA

Nesil Yayınları'ndan çıkan Fatma Çağdaş Börekçi'nin yazdığı 'Çaylak Yazar İş Başında' ve Ahmet Ay'ın 'Macera Geliyorum Demez' çocukların severek okuyacakları kitaplar. Biraz haylazlıktan kimseye zarar gelmez değil mi? Varsa yoksa çocuklar diyerek onlar için yazılar kaleme alan Ahmet Önel'in Elma Yayınları arasından çıkan Günle Yarışan Yarışçı, Ayşe Müşerref'in yazdığı ve Erdem Yayınları'nın genç okurlarına sunduğu İşe Yarar Şeyler Dükkanı ve Muştu Yayınları arasından çıkan Dr. Ömer Yılmaz'ın yazdığı Hazreti Hasan ve Hüseyin de çocukların ilgiyle okuyacağı diğer kitaplardan.

10 yıl önce