|

Evliya Çelebi ile Hollanda'ya

Damla Yayınevi yayınladığı tarihi ve kültür serileriyle çocuk okuyuculara rehberlik etmeye devam ediyor.

Yusuf Atlıhan
00:00 - 11/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:14 - 10/05/2011 Salı
Yeni Şafak
Evliya Çelebi ile Hollanda'ya
Evliya Çelebi ile Hollanda'ya

Okuma yaşına girmiş çocuklara ülkemizin tarih ve kültürünü öğretmek her anne babanın en büyük amacı. Ancak çoğu kez bu hiç de kolay olmuyor. Bu noktada anne babaların imdadına kitaplar yetişiyor. Yayınevleri minik okuyucularına yönelik yayınladıkları kültür serileriyle hem eğlendiriyor hem öğretiyor. Damla Yayınları arasından çıkan kültür serileri anne babaları fazlasıyla memnun edecek cinsten. Minik okuyucular bu kitaplarla tarihimize yolculuk yapacak.

EVLİYA ÇELEBİ İLE DÜNYA TURU

Yayınevinin minik okura sunduğuen önemli çalışmalardan biri, bu yıl 400. doğum yıldönümünü kutladığımız Evliya Çelebi'nin seyahatlerini konu alıyor. Büyük Türk Gezgini Evliya Çelebi'nin Dünya Turu isimli seri 10 kitaptan oluşuyor. İsmail Bilgin'inin hazırladığı diziyle küçük okurlar Evliya Çelebi ile beraber Mısır Piramitleri'nden Bağdat'a, Hollanda'dan Afrika'ya, Dicle'ye kadar dünya turuna çıkıyor. Serdar Çetin ve Logistic Art'ın eğlenceli çizimleriyle renklenen kitaplar İsmail Bilgi'nin üslubuyla daha da keyifle okunur hale geliyor.

ATASÖZLERİMİZDEN DEYİMLERE KÜLTÜR TURU

Damla Yayınevi'nin okurlara sunduğu bir başka ilgi çekici çalışma ise Atasözü ve Deyim Öyküleri. Her biri beş kitaptan oluşan toplam iki set halinde sunulan dizi Fatma Çağdaş'ın kaleminden çıkmış.

Günlük hayatta hemen hepimizin kullandığı 'İpe un sermek', 'Kabak başıma patladı', 'Gözdağı vermek', 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' gibi deyimler ile kültür tarihimizden süzülüp gelen ve hemen her alanda hayatımızı aydınlatan atasözlerimizden derlenen eğlenceli öyküler, Süleyman Özkonuk'un renkli çizimleri eşliğinde sunuluyor. Çocuklarını temel kültür öğelerimizle yetiştirmek isteyen anne babalar için çok önemli bir kaynak niteliğinde.

13 yıl önce