|

Geyik Darryl şifali bitki peşinde

Gonca Yayınları Amerikalı Yazar Lynne Emily Özgür'ün ödüllü çocuk kitabı 'Darryl ile Freddy'i okuma çağındaki çocukların beğenisine sunuyor

00:00 - 8/06/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:18 - 7/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Geyik Darryl şifali bitki peşinde
Geyik Darryl şifali bitki peşinde

Çocuklara yönelik yayınladığı kitaplarıyla küçük okuyucuların vazgeçilmezi haline gelen Gonca Yayınları yepyeni bir kitapla miniklerin karşısına çıkıyor. Amerika'nın en seçkin kitap ödüllerinden The National Best Books Awards 2009 ödüllü Darryl ile Freddy'i bu kitaplardan biri. Amerikalı yazar Lynne Emily Özgür'ün kaleminden çıkan kitap, okuma çağındaki çocuklara görsel bir maceranın kapılarını aralıyor. İsmail Abay'ın resimlediği kitabı Türkçe'ye Yalçın Yaman çevirdi.

Her şey biricik annemin iyileşmesi için Darryl ve Freddy, yüksek ağaçların oluşturduğu yeşilliklerle dolu bir ormanda Geyik Darryl ile Tilki Freddy'nin maceralarını anlatıyor. Annesi hasta olan Darryl, annesinin iyileşmesi için Pretty Leaves Ormanı'nda yetişen şifalı bir bitki için ormana seyahate çıkar. Tilki Freddy de hem merakını gidermek hem de ne kadar cesaretli olduğunu ispatlamak için ormanın yolunu tutar. Ancak kahramanlarımız kendilerini ormanda hiç beklemedikleri maceraların içinde bulurlar. Kitapta tilkiden tavşana, yılandan kuşlara kadar, vahşi doğanının estetik harikaları hayvanlar, İsmail Abay'ın sıradışı çizimleriyle hayat buluyor. Kitap en temelde aşırı merakın zararlı olabileceğine dikkat çekiyor.

13 yıl önce