|

O'nun örnek ahlakını ne kadar biliyoruz?

00:00 - 11/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 21:26 - 10/04/2012 Salı
Yeni Şafak
O'nun örnek ahlakını ne kadar biliyoruz?
O'nun örnek ahlakını ne kadar biliyoruz?

Rasûlüllah Efendimiz üsve-i hasene olarak, bütün müminlerin yegane örneği. Onu ne kadar tanır ve kendimize örnek alabilirsek, o kadar Hakk'ın sevgilisi olabiliriz. Erkan Yayınları tarafından okura sunulan Fahr-i Âlem Habîb-i Hüdâ Muhammed Mustafa (s.a.v.) isimli kitabın müellifi Osman Nuri Topbaş da kitabını “Rasûlüllah Efendimiz'in yüce şahsiyetini daha yakından tanıyabilmek maksadıyla” kaleme alındığını belirtiyor. Efendimiz'in sonsuz rahmet ve nurunu, maneviyattan uzaklaşmanın buhranlarıyla boğuşan âhirzaman insanına taşımada bir köprü vazifesi görmeye vesile olmasını temennî ediyor.

Şefkat, zühd ve nezaket

Bu kitap, Fahr-i Âlem, Habîb-i Hüdâ Muhammed Mustafâ (s.a.v.) serlevhasıyla, Efendimiz'in örnek ahlakından bir gül demeti sunuyor. Öncelikle Hz. Ömer'in, Rasûlullah Efendimiz için söylediği o müstesnâ mersiyesine yer vermiş Topbaş. Ardından Efendimiz'in örnek ahlâkından bu gün bizlerin en fazla ihtiyaç duyduğu kısımları seçtiği görülüyor. Rasulüllah Efendimiz'in tevâzuu, şefkat ve merhameti, affediciliği, cömetliği, takvası, zühd hayatı, edep ve nezâketi, kul hakkına, komşu hakkına riâyeti, fakirlere, kadınlara ve yetimlere muâmelesi, çoğunu yeni öğreneceğimiz örneklerle anlatılıyor. Kitap sünnet-i seniyyenin ehemmiyeti, salâvât-ı şerîfe ve peygamber aşıklarının gönül ikliminden hatıralarla son buluyor.

Fahr-i Âlem Habîb-i Hüdâ Muhammed Mustafa (s.a.v.) gönüllere sürûr verecek bir başucu kitabı. Peygamber Efendimiz'in gönül âlemimizde müstesnâ yerini idrâk edebilmek için bir kapı aralıyor bizlere.

12 yıl önce