|

Yayınevleri yeni döneme hazır; ya siz

Yayınevleri yeni dönem için hazırlıklarını tamamladı. Tarihten siyasete, hikayeden romana çok çeşitli kitapları yeni yayın döneminde raflarda göreceksiniz.

Emeti Saruhan
00:00 - 1/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 15:53 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Yayınevleri yeni döneme hazır; ya siz
Yayınevleri yeni döneme hazır; ya siz

Termometreyi zorlayan sıcak hava, seçim öncesi ve sonrası ertelemeler, tatil hayalleri... derken, bir rehavet, bir rehavet... Merak etmeyin, silkinin, kendinize gelin demek için erken, önümüzde bir yaz ayı daha var. Ama en azından yeni yayın dönemi ile canlanacak ve hareketlenecek kitap piyasasında, tezgahlarda sizi hangi kitapların beklediğini bilin. Yayınevleri yeni yayın döneminde birbirinden güzel ve sıkı kitaplarla sizi bekliyor olacak. Bizden söylemesi.


TAASAVVUFUN NEBZINI 'İZ' TUTUYOR

Güz döneminde tasavvuf, İslam tarihi, fıkıh, hadis, din felsefesi gibi alanların yanı sıra sosyoloji, psikoloji, sanat ve edebiyat kitapları da önemli bir yer tutuyor İz Yayıncılık'ın listesinde. Abidin Paşa'nın 'Mesnevî Şerhi' bunlardan ilki. Mesnevî'nin ilk cildini şerh ettiği altı ciltlik şerhi iki cilt halinde Mehmet Sait Karaçorlu tarafından sadeleştirilmiş olarak okuyucuya sunulacak. Tasavvuf alanındaki bir başka kitap da Osmanlı'nın son döneminde, kendisi de bir Bektaşi olan Ahmet Rıfat Efendi (ö. 1876) tarafından Bektaşiliği içeriden tanıtmak üzere kaleme alınan 'Mir'âtü'l-mekâsıd fî def'i'l-mefâsid'. Salih Çift'in hazırladığı kitap 'Gerçek Bektaşilik' başlığıyla yayınlanacak. Şerafeddin Gölcük'ün, aralarında Muhammed Hamidullah'ın da bulunduğu jüri tarafından 1972 yılında kabul edilen doktora tezi uzun bir aradan sonra 'Kur'an ve Mekke' ismiyle Türk okuyucusuyla buluşacak. Rûdânî'nin Cemü'l-Fevaid'i, 'Büyük Hadis Külliyatı' da üç cilt olarak yeniden tasarlanıp daha pratik bir hale getirilmiş. İnceleme araştırma kitapları ise bir yandan çağdaş din felsefecileri Paul Tillich ve John Hick, bir yandan da büyük İslam alimleri İmam Şâfiî ve Gazâlî üzerine çalışmalarla devam ediyor. Mehmet Özay'ın 'Sekülerleşme ve Din', Abdülkerim Bahadır'ın Jung ve Din başlıklı çalışmaları ise İz'in beşeri bilimler alanındaki kitapları arasında. Hasan Aycın Kitaplığı ise yeni kitaplarla, Aycın'ın 'Sâhipkırân' başlıklı ikinci romanı ve 'Gözgü' başlıklı beşinci çizgi albümüyle devam ediyor. Bu arada 'Esrârnâme'nin ve eski albümlerin yeni baskılarının da yapılacağını duyuralım.


İBN-İ ARABİ'DE MİSTİK SEMBOLİZM

İnsan Yayınları değerli araştırma- inceleme kitaplarını yayınlamayı sürdürüyor bu dönemde de. İbrahim Baz'ın, Halvetî tarikatının fazilet ve irfanı ile tanınmış önde gelen Osmanlı şeyhlerinden 'Abdülahad Nuri' üzerine hazırladığı kitabı, aynı isimle yayınlanacak. M. Mustafa Çakmakoğlu'nun 'İbn Arabi'de Marifetin İfadesi' ve Tahir Uluç'un 'İbn-i Arabi'de Mistik Sembolizm' diğer iki inceleme. Marco Pallis'in 'Yol ve Dağ', Rıdvan es-Seyyid'in 'İslam'da Cemaat', ed-Darkavi'nin 'Bir Mürşidin Mektupları', Ebu Sad el-Malini'nin 'Kırk Sufi', Rasim Efendi'nin 'Istılahat-ı İnsan-ı Kamil', R. Nifferi'nin 'Gaysül Mevahib', Binyamin Abrahamov'un 'İslam Kelamı: Gelenekçilik ve Akılcılık', Ejder Okumuş'un 'Toplumsal Çöküş Teorileri', Roxanne L. Euben'in 'Aynadaki Düşman' ve Hakim Tirmizi'nin 'Kitabu'l-Menhiyyat'ı yayınlanmayı bekleyen kitaplar arasında...


DERGAH KAPILARI AÇACAK

Mustafa Kutlu'nun yeni uzun hikâyesi 'Kapıları Açmak' Dergah Yayınları'ndan basılacak. Hikaye, Osman Sınav tarafından filme çekilmiş, Antalya Film Festivalinde 3. olmuş ve Mehmet Aslantuğ'a en iyi erkek oyuncu ödülünü getirmişti. 'Kapıları Açmak' taşradan büyük şehre gelerek başına kötü işler gelen kızların hikâyesini tersine çeviriyor. Bu açıdan Türk edebiyatında özgün bir hikaye. Yayınevinin okurla buluşacak olan diğer kitapları, Teoman Duralı'nın 'Gılgamış Destanı' giriş ile tercümesi, Fırat Mollaer'in 'Anadolu Sosyalizmine Bir Katkı/ Nurettin Topçu Üzerine Yazılar', Örikağasızade Hasan Sırrı'nın yazdığı ve Ali Adem Yörük'ün yayına hazırladığı 'Sultan Abdülhamit Devri Hatıraları ve Saray İdaresi', İnci Enginün'ün iki cilt halinde hazırladığı 'Tanzimattan Cumhuriyete Türk Edebiyatı Antolojisi', Aristo'nun 'Politikası', Maurice Blondel'in 'Mistisizm', Verney Lovett Cameron'un 'Türkler Arasında' ve İsabelle Eberhardt'ın 'Kumulların Tutsağı' kitapları.


DELEUZE KİTAPLARI NORGUNK'TA

Özgün ve kaliteli kitaplara imza atan Norgunk Yayınları, Gilles Deleuze kitaplarını yayınlamayı sürdürecek. Önümüzdeki günlerde Gilles Deleuze'un Norgunk logosuyla okuyacağımız kitapları şöyle: 'Ampirizm ve Öznellik', 'Sacher-Masoch'un Sunumu', 'Spinoza ve İfade Sorunu' ve Samuel Beckett'le birlikte hazırladıkları 'Bitik / Quad'. Bunların yanı sıra Cevat Çapan'ın 'John Whiting: Çağdaş Bir Oyun Yazarı', Vüs'at O. Bener'in 'Yabancı' ve Arthur Rimbaud'ın 'Son Dizeler'ini okuyacağız.


İSMET ÖZEL'LE TÜRKÇÜLÜK TARTIŞMALARI

'İsmet Özel'in Söyleşileri' Ebabil Yayınları'ndan çıkacak. Merkezinde Türkiye olan, şiir ve siyasetin birlikte gittiği kitapta, İsmet Özel'in önceden yapıldığı halde 'Sorulunca Söylenen' kitabında bulunmayan ve son dönemde yapılmış bütün söyleşileri yer alıyor. Kitap son dönemdeki Türklük tartışmalarını bir araya getirmiş olacak. Ebabil Yayınları'nın yeni dönem kitaplarında eleştiri ve şiir kitapları göze çarpıyor. Eleştiri alanında; Ercan Yıldırım'ın kaleminden Mustafa Kutlu hikayeciliği üzerine kitabı 'Mustafa Kutlu Hikayeciliği', Hakan Şarkdemir'in Türk şiirini modern epik şiir bağlamında okumaya tabi tutan 'Kahramanın Dönüşü', Osman Özbahçe'nin modern şiire geçiş sürecinde önce çıkan şairlerimizin ele alındığı 'Modern Şiirimizin Kökleri' ve Ercan Yıldırım'ın Türk hikayesinin durumunu inceleyen 'Türk Hikayesinin Doğası' kitapları öne çıkıyor. Yayınevinin yeni dönem şiir kitapları ise şöyle: Ayhan Kurt 'Canavarlığa Yazgılı Şehzade & Müsadere', Mustafa Celep 'Ateş Bandosu', İbrahim Aladağ 'Tek Kişilik Bir Oyun', Nurettin Durman 'Kayıp Zaman Atlası', Adem Turan 'Ateşte Yıkanmış Atlar', Şaban Abak 'Bağdat'tan Dönen Şiirler' Yayınevinin tek öykü kitabı ise Kamil Yeşil'in 'Özet Yaşamaklar'ı.


SARAYIN DİŞÇİBAŞISININ İLGİNÇ HAYATI

Kitabevi Yayınları kaynak kitap değerindeki çalışmaları okurlarına ulaştırmaya yeni yayın döneminde de devam ediyor. 'Sarayın ve Cumhuriyet'in Dişçibaşısı: Sami Günzberg' Rıfat N. Bali'nin kaleminden bir monografi çalışması. Arşivlerden yararlanılarak hazırlanan kitap Abdülhamid'den bu yana padişahların ve Cumhuriyet döneminde de Atatürk, İnönü, Celal Bayar gibi isimlerin dişçiliğini yapan Sami Günzberg'i anlatıyor. Günzberg'in ilginç kişiliği, Almanya'dan Yahudilerin göçü için yaptığı çalışmalar, ve antika merakı kitapta dikkati çeken detayları oluşturuyor. Yeni dönemde Rıfat N. Bali'nin iki çalışması daha var; '1934 Trakya Olayları' ve 'Yirmi Kurra İhtiyatlar'. Yayınevinin diğer kitapları ise Mayer'in 'Türk Çarşısı', Ergin Ayan'ın 'Büyük Selçuklularda Oğuz İsyanı', C. Saraçoğlu'nun 'İşgal İstanbul'u Hatıraları', Sabri Koz'un 'Yağmur Duası Kitabı', Emine Gürsoy Naskali'nin 'Hediye Kitabı' ve Ergun Çınar'ın 'Seyahati Kübra'sı.


PERDE ARKASI KİTAPLARI

Selis Yayınları yıl sonuna kadar yayınlayacağı 16 adet kitabın hazırlığını sürdürüyor. 'Osmanlı Dağılırken Ağlayan Hikayeler' serisi 'Milli Mücadele - İstiklal Harbi Hikayeleri' ile devam edecek. 'Sina Cephesi Çöl Hatıraları' adlı kitap tarih dizisinden yayınlanıyor. İsmet Üzen'in derlediği kitapta, cephede bulunmuş yerli ve yabancı şahsiyetlerin hatıratlarından alınan ilginç kesitler yer alıyor. Doç.Dr. Nuray Mert'in 'Merkez Sağın Kısa Tarihi' adlı kitabı da, çok partili hayata geçilmesiyle birlikte Türkiye'de de etkin hale gelen 'merkez sağ' siyasetin temel argümanlarını irdelemesiyle kapsamlı bir perspektif sunacak. Antoine Zischka'nın 'Petrol Savaşının Perde Arkası' ve Kont Cherep Spiridovich'in 'Gizli El' kitabı yayınlanacak aktüel kitaplardan. 'Tevrat, Zebur ve İncillerdeki Tuhaf Ayetler' adlı kitapta da, okuyanları şaşırtacak bilgiler veriliyor. Selis psikoloji serisinden 'Ergenlik Öyküleri' 2 kitap olarak yayınlanacak. 'Ben Büyüdüm Anne' erkek çocukların ergenlik sorunlarını tanınmış psikologların anlattığı örnek vakaların öyküleştirilmesiyle hazırlanan bu serinin ikinci kitabı da kız çocuklarına ayrılmış olacak. Elest Yayınları yeni dönemde yayınlayacağı 'Kâbe Tarihi', 'Önce Rüyasını Gördüler', 'Vade Tamam Olmadan' ve 'Kur'an Tasavvurumuz' ve 'Günde 5 Teneffüs' adlı kitapların hazırlıklarını sürdürüyor.

Gökkubbe Yayınları yeni dönem için Osmanlı tarihi ve yakın dönem Türk tarihi ile ilgili eserlerin hazırlığını yapıyor. Yard. Doç. Dr. Ertan Daş'ın 'Erken Dönem Osmanlı Türbeleri' 200 yıllık süreçteki Anadolu türbelerini inceleyen kitap, klasik Osmanlı mimari üslubunun ve teknik üstünlüğünün hazırlığının yapıldığı bu döneme ait türbelerin mimarisi, tarihi ve içinde yatan kişiler hakkında bilgi veriyor. Gökkubbe, yeni dönemde alanının uzmanları tarafından hazırlanan iki adet sözlük yayınlayacak. 'Tarih Terimleri Sözlüğü', 'Edebiyat Terimleri Sözlüğü'. Muhammed Kutub'un 'İslami Açıdan Tarihe Bakışımız' isimli kitabı, İmadüddin Halil'in 'İslamın Tarih Yorumu' ve Ramazan El- Buti'nin 'Kur'an'da İnsan ve Medeniyet' kitapları ise Risale Yayınları'nın gelecek programı. Ayrıca kaynak olma özelliği taşıyan diğer telif ve tercüme eserlerin çalışmaları devam ediyor.


YEDİ CİLDİ BİRDEN DİVAN-I KEBİR

İş Bankası Kültür Yayınları, Eylül'le başlayan döneme çok sayıda kitapla giriyor. Tüm hızıyla devam eden Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi yıl sonunda 80 kitaba ulaşacak. Nehir Söyleşilerde 'Doğan Kuban', 'Hayrettin Karaca' ve 'Kemal Karpat' kitapları yayınlanacak. Abdülbaki Gölpınarlı çevirisiyle hazırlanan 'Divan-ı Kebir'in 7 cildi birden aynı anda okura ulaşacak. Yeni başlayan iş yönetimi dizisinden, 'Harvard Business School' kitapları yayınlanmaya başlanıyor. Devam eden satranç dizisinden ünlü satranççı Yasser Seirawan'ın ilki çıkan kitapları okura ulaşıyor. Tarih serisinden, Timoty W. Childs'ın kaleme aldığı 'Trablusgarp Savaşında İtalyan-Türk Diplomasisi', general Charles Taunstand'ın anılarını anlattığı 'Irak Seferi' tezgahta bekleyenlerden. Çocuk-gençlik bölümünde, dünyanın tüm zamanlarının en çok satan çocuk kitabı 'Peter Rabbit', 'Tavşan Rabbit' adıyla yayınlanacak. Betül Avunç'un çocukların çok sevdiği kahramanı 'İkiz Gezginler' artık İş Kültür'de. Almanya'da çok sevilen ve Jürgen Banschearus imzası taşıyan bir dizi, 'Acar Hafiye' adıyla başlıyor. Çocuk bilim kitapları arasında da 'Balıklar Neden Uyumaz' çıkıyor. Soru ve seçmeli yanıtlar şeklinde hazırlanan kitapta, çocuklar temel bilim sorularına yakınlaştırılıyor.

Pınar Yayınları yeni sezonda Roger Garaudy'nin Fransız yayınevlerinin reddetmesi nedeniyle Cezayir'de basılan 'Batı Terörü' adlı kitabını yayınlayacak. Kitap, üç bin yıl öncesinden bugünkü Amerikan uygarlığına terörün kültürel, siyasi ve toplumsal köklerini tahlil ediyor. Buradan yola çıkarak bugünkü Amerika'nın 'teröre karşı savaş' adıyla yürüttüğü devlet terörünü tahkik ediyor ve bunun Amerika'nın tüm düşmanlarına darbe vurmayı amaçlayan yeni bir savaş metodu olduğuna dikkat çekiyor. Pınar Yayınları'nın yeni sezonda vitrinde olacak kitapları şöyle: Ragıp el-İsfahani/ 'el-Mufredat fi Garibi'l-Kur'an', Mahmud Manzalaoui/ 'Çağdaş Arap Edebiyatı', Kerim Buladı/ 'Kıyamet Suresi Tefsiri', Abid Yaşaroğlu/ 'Güzel Sözler Antolojisi', Tcherep Spiridovitch/ 'Türksüz Avrupa', Hüseyin Kazım Kadri/ 'Bir Milletin Dirilişi', Anthony Zijderveld'/ 'Modern Sosyoloji', Mahmut Aydın/ 'Diyalog Ama Nasıl', Tahir Yüksel/ 'Dilbilgisi Kavramları Sözlüğü' ve Henry Laoust/ 'Gazali'de Siyaset'


RAMAZAN'A TİMAŞ'LA GİRİN

Timaş Yayınları başlayan üç aylar ve Eylül'le birlikte başlayacak olan fuarlar ile Ramazan'a sıkı bir şekilde hazırlanıyor. İlk kitabı 'Yüksek İslâm Ahlâkı' geçtiğimiz günlerde raflara eklenen büyük Türk ilim adamı Ömer Nasuhi Bilmen'in kitaplığından çıkacak ikinci kitap 'Kur'an'dan Dersler ve Öğütler' olacak. Timaş yaz boyunca siyasi gündeme damgasını vuran kitaplarına devam ediyor ve Kamran İnan'ın 'Senatör'ü de gündeme taşınmaya hazılanıyor. Kamran İnan kitapta pek çok yeni bilgilendirme yapıyor ve Süleyman Demirel'le ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Fatih Toptan'ın 'Tarihi Değiştiren Bilginler' kitabı da tarih kitaplıklarında yerini alacak. Timaş edebiyat okurunu da unutmadı. Yıldız Ramazanoğlu da kitaplığını Timaş Yayınları'na taşıyan önemli bir isim. Yazarı tarafından tek tek elden geçirilen kitaplar yeni baskılarıyla Timaş'tan okura ulaşacak. Yazarın ilk öykü kitabı 'Derin Siyah' gelecek ay okurla buluşacak. Sufi Kitap'tan yayınlanacak olan İmam Gazâlî Kitaplığı ise ilk kitabı 'Yol, Bilgi ve Varlık'la gönüllerle buluşacak. Büyük İslâm âlimi İbn Arabî'nin 'Fususu'l-Hikem'i sade bir dille 'Hikmetlerin Özü' başlığı altında okuyucuyla buluşacak. Siyer ödüllü yazar Salih Suruç'un 'Hz. Ebubekir'in hayatı ve Süleyman Karacelil'in 'Çocuğuma Dinini Öğretiyorum' isimli çalışmaları da dikkate değer.


SİNAN'LI BİR ROMAN

L&M'nin son kitabı 'Sinan'ın Gizli Eseri', tarihi roman alanında yepyeni bir kalemle okuyucuyu tanıştırıyor. Bosna'lı yazar Mirsad Sinanoviç'in Kanuni Sultan Süleyman döneminde geçen ve Mimar Sinan'a önemli atıflar yapan kitabı gelecek günlerde kendisini gündeme taşıyacak. Alkım Yayınları geçen yıl olduğu gibi önümüzdeki sezon da Server Tanilli'nin kitaplarını yayınlamayı sürdürecek. Altı ciltlik 'Yüzyılların Gerçeği ve Mirası' kitaplarının yeni baskıları okurlarla buluşacak. Yayınevinin yeni yayın döneminde yayınlayacağı kitaplar arasında; Alberto Moravia'nın 'Ben ve O', Carme Riera'nın 'Ruhumun Yarısı', Guido Knopp'un 'Hitler'in Menjerleri', Detlev Claussen'in 'Adorno', Aysel Özakın 'İngham'ın Barışmak', Robert Morrison'un 'Nietzche ve Budizm', John Lewis Gaddis'in 'The Landscape of History', Jean-Didier Urbain'in 'Seyahat Budalası', Peter Ackroyd'un 'Clerkenwell Öyküleri' adlı kitaplar bulunuyor.


FABER'İN DÖRT KİTABI

Sel Yayınları Hüseyin Yurttaş'ın öykü kitabı Haram Kuytular ve Enis Batur'un 'İnce Uzun Ahşap Bir Balkondan' kitabıyla başlıyor yeni döneme. Michel Faber'ın dört kitabını okuma imkanımız olacak: '199 Basamak', 'Günahkar Kırmızı Masum Beyaz', 'Konser' ve 'Yağmur Yağmalı'. Sel'den okuyacağımız diğer kitaplarsa şöyle: Ferit Edgü/ Paraboller, Alain de Botton/ Görme ve Algılama Sanatı Üzerine, Nick Hornby/ Çat! Javier Marias/ Duygusal Erkek, J. C. Michaels/ Kırmızı Karınlı Kurbağa ve Cess Nooteboom'un iki kitabı 'Gezginlerin Otelleri - Zaman ve Mekânda Yolculuklar, Mokusei'.

Everest Yayınları Orhan Kemal'le başlıyor yeni yayın dönemine. Orhan Kemal'in şiir günlük formatındaki 'Yazmak Doludizgin' ve hikaye kitabı 'Önce Ekmek' kitapçıların vitrinlerinde yerini alacak. Ferda İzbudak Akıncı'nın öykü kitabı 'Aynalı Göl' yayınlanacak. Lyndsey Haris'in 'İhanet', Brenda Serotte'nin 'Falcının Öpücüğü' popüler kitaplar serisinden ulaşacak okura. Gediz Akdeniz'in denemesi '7 Hariç', Orhan Seyfi Orhon'un 'Gönülden Sesler', Sezer Duru'nun gezi kitabı 'Beyaz Gecelere Doğru' yayınlanacak olan diğer kitaplar. Alfa Yayınları Dalai Lama'nın 'Tek Bir Atomdaki Evren'ini yayınlayacak ve Antikçağ Dizisi'ni 'Nepos'la sürdürecek. Kişisel Gelişim Serisi'nden 'Gör, Hisset, Düşün, Yap'ı yayınlanacak. Kapı Yayınları Sadık Yalsızuçanlar'ın hikayelerini bütün öyküleri serisinde yayınlamayı sürdürecek yeni dönemde. 'Bütün Öyküleri 5: Ayan Beyan' sırada. Düşünce serisinden Patricia Crone'un 'Ortaçağ İslam Dünyasında Siyasi Düşünce'sini okuyacağız. İsa Kocakaplan'ın Muallim Naci üzerine çalışması 'İki Cihan Arasında', Ömür Ceylan'ın 'Gül ile Gülü Tartanlar-Ümmi Sinan' ve Nurettin Albayrak'ın 'Aşk Ağlatır Dert Söyletir' yayınevinin diğer kitapları.

SOFT İSTANBUL HİKAYELERİ

Kaknüs Yayınları anı biyografi türünde beş kitap yayınlamayı düşünüyor yeni dönemde. Bunlar: Ziya Şakir/'5. Murat, Çırağan Sarayında 28 Yıl', H.C. Armstrong/ 'Abdulaziz bin Suud, Arabistan Kralı', İshak Güven Güvelioğlu/'Rize'de Bir Köy Monografisi: Hüseyinhoca Köyü', Ahmet Nadir Utkan/ 'Elveda Üsküdar' ve anıtlar yüksek kurulunda göre yapmış olan Besim Çeçener'in yazdığı 'Üsküdar Anıları'. 'Üsküdar Anıları', bir Üsküdar albümü olmaya aday bir kitap. Sultan Abdülaziz'in torunu olan Işık Sükan'ın yazdığı 'Asitane Hikayeleri' de Kaknüs'ün ilginç kitaplarından biri. Soft İstanbul hikayelerinin yer alacağı bu kitap Ramazan'dan önce okurlara ulaştırılmaya çalışılacak. '1001 Doğal Reçete' ve 'Yüz Yogası' kitapları Güzellik ve Kadın serisinden yayınlanacak.


NTV YAYINLARI AYNI HIZLA DEVAM EDİYOR

Henüz yeni bir yayınevi olan NTV Yayınları yeni dönemde de hız kesmiyor. Jasper Becker, 'Ejder Şahlanıyor' kitabı ile bugünkü Çin'e içeriden bir bakış sunacak. 'Sizin Kahramanınız Kim?'de ise 50 kadar yazar, fikir ve sanat insanı tarihimizden ve bugünümüzden kahramanlarını anlatacak. Turgut Çeviker'in hazırladığı 'Karikatürlerle Cumhuriyet Tarihi' Cumhuriyet tarihimizi anlatırken, John Langone'in yazdığı 'Herşeyin Teorisi', sayıların icadından sicim teorisine kadar resimli bir bilim tarihi sunacak. Roland Breton'un 'Diller Atlası', Julia Lovell'in 'Çin Seddi: Çin Dünyaya Karşı MÖ 1000 - MS 2000' kitabı NTV Yayınları arasından okuyabilecekleriniz arasında. Gilles Fumey - Olivier Etcheverria'nın 'Dünya Mutfakları Atlası', Paul D. Aron'un 'Tarihin Sırları', Les Beletsky'nin 'Dünyadan Kuş Sesleri', Yves Lacoste'nin 'Jeopolitik'i, Gerard Dorel'in 'ABD İmparatorluğu Atlası', Paul Johnson'un 'Yaratıcılar'ı, 'Türkiye Antik Yerler Kılavuzu', 'Fotoğraflarla Türkiye', 'Ara Güler'in objektifinden Anadolu Medeniyetleri', 'Hayvanlar Ansiklopedisi' ve 'Sarı Levhalar - Akdeniz' yayınevinin yayınlamayı düşündüğü diğer kitapları.

17 yıl önce