|

Yumruğunuzu ısırarak okuyacaksınız

Kurt Aldeer
00:00 - 4/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:04 - 6/06/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Yumruğunuzu ısırarak okuyacaksınız
Yumruğunuzu ısırarak okuyacaksınız

İnsanın, bir kitabı korkudan nefesi kesilerek ve yumruğunu ısırarak okuduğu nadiren görülür. Okurun kanını donduran Domuz Adası işte böyle bir kitap. Dehşete düşüren, verdiği heyecanla sayfaları sabırsızlıkla çevirmenize yol açacak olan bu romanda korkunç bir şüphenin peşinde bulacaksınız kendinizi. Mo Hayder yeteneğini bütünüyle sergileyen bir kitap yazmış.

Bath Spa Üniversitesi'nde ders veren bir akademisyen olan Mo Hayder, hayatı boyunca çok çeşitli işlere girip çıkmış. 'Kuşçu', 'Tedavi' ve 'Tokyo'nun yazarı olan Hayder, Smith Thumping Good Read, Gold and Steel Dagger, Grand Prix des Lectrices gibi ödüllerin sahibi. Mo Hayder, yazarlık yaklaşımını kendi cümleleriyle şöyle anlatıyor: "Bir polis pataloğu ile buluştum. O bana bazı nesneler gösterdi. Çok etkilendim. Bugünkü gibi hatırlıyorum. Güneşli bir gündü. Ama yolda yürürken tir tir titredim. Ruth Rendell'e korkunç bir hınç duydum. Pek çok polisiye roman okudum. Onun adının aklıma gelmiş olmasının nedenini bilemiyorum. Belki aynı okulda okumuş olmamız yüzündendir.

Aslında her şeyi olay gerçekleştikten sonra anlattığı için çok sinirlenirdim. Olayın kendi korkunçluğundan hiç bahsetmezdi! İşte o zaman karar verdim. Suçun en ufak detayını hiç saklamadan anlatacaktım. Bilhassa Şiddeti." Evet, tam da böyle yapıyor Hayder, Domuz Adası'nda...

Gazeteci Joe Oakes Domuz Adası'nda yaşamakta olan bir tarikatın mensuplarından bir davet alır. Paranormal görünen olayları açığı çıkarmak için büyük bir heyecan duyan Oakes, memnuniyetle bu daveti kabul eder. Merakının bir başka nedeni daha vardır: Yıllar önce, bu tarikatı kuran kişi ile yollarının kesişmiş olması. Oakes'in Domuz Adası'na gitmesiyle birlikte çok büyük bir şiddet ve cinayet fırtınası ortaya çıkar. Her zaman rasyonel açıklamalara inanmış, kuşkucu biri olan ve doğaüstü aldatmacaları ortaya çıkarmaya çalışan Oakes'in, İskoçya'nın bu küçük adasındaki ketum dinî topluluğu ziyareti ile bütün bildikleri altüst olur. Adanın ıssız sahillerinde gezen acaip yaratık, her türlü tıbbi müdahaleyi yasaklayan Psikojenik Şifa Cemiyeti ve onun Şeytanî başkanı Malachi Dove ile Joe Oakes'in, hayatları boyunca ve hatta ölümden sonra bile süren sürprizlerle dolu savaşını konu alıyor Domuz Adası. Bu kitabı akşam okumayın! Yoksa o gece uyuyamayacağınız kesin!.. Sadece o gece mi? Zaman zaman bu korku yine gelip sizi bulacak!


17 yıl önce