|

Zaferle değil doğru olanı yapmakla mükellefiz

00:00 - 8/06/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:21 - 7/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Zaferle değil doğru olanı yapmakla mükellefiz
Zaferle değil doğru olanı yapmakla mükellefiz

Bismillah Hotel, Ebuzer, Batı'nın Soykırımcı Tabiatı, Türkiye- Suriye Birliği kitaplarının yazarı, Hakan Albayrak'ın 2000 yılından itibaren çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanan yazılarından oluşan kitabı Meleklerle Omuz Omuza'nın yeni baskısı yayımlandı. Profil Yayınları arasından çıkan kitapta Albayrak'ın Müslüman duyarlılığı ile yazdığı tenkit metinleri yer alıyor. Sözünü sakınmadan, kimseden çekinmeden söylüyor yazar. Karşı durduğu, kabul etmediği ne varsa dillendiriyor içtenlikle. Mazlumun, ezilenin sesi oluyor, çığlığı oluyor. Herkesin 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' dediği dünyada Albayrak elini taşın altına koyuyor ve üzerine düşen ne varsa yapmayı göğüslüyor. “Zaferle değil, doğru olanı yapmakla mükellefiz. Doğru olanı yapanlar, mesela okullardaki başörtüsü yasağına direnen mesture öğrenciler, kısa vadede bir “zafer” elde edemeseler de, kazananlardır.” diyerek doğru olduğuna inandığımız şeyler uğrana attığımız her adımın bir 'zafer' olduğunu vurguluyor.

Allah'a ve Amerika'ya inanıyorum

Albayrak'ın yazdığı makalelerin başlıkları da son derece çarpıcı. Bu başlıkları okuyup yazının muhtevasını anlamamak mümkün değil. Birkaç örnek vermek gerekirse; Özünü Kaybeden Türkiye Özgür Olabilir mi? , “Allah'a ve Amerika'ya İnanıyorum” Ne Demek? , Rusya'ya Terörist Demeyenler Soykırım Suçuna İştirak Ediyor! Dış siyaset alanında yaptığı yerinde tespitleri ile dikkat çeken bu metinler, toplu okunduğunda gerçeği idrak daha da kolaylaşıyor.

Özünü Kaybeden Türkiye Özgür Olabilir mi? başlıklı yazısında devletin mimari estetiğe düşmanlığından ve güzelliği yok etmesinden dem vuran Hakan Albayrak, “Okullar, hastaneler ve diğer “resmi” binalar hapishaneye benzetilir. Doğuda, batıda, güneyde, kuzeyde hep aynı mimari kullanılır. Otantik bir beldenin orta yerinde, o beldenin ruhu aşağılanırcasına, “standart” binalar kondurulur.” tespitinde bulunuyor. Albayrak, görmezden gelinen, gözümüzden kaçan ne varsa cımbızlayıp çekiyor Meleklerle Omuz Omuza'da. Yazarın Yarın Yayınları arasından yakın zamanda yayınlanan Birliğe Adanmış Yazılar isimli kitabı da İslam Birliği merkezli yazıları içeriyor.


13 yıl önce