|

21. İstanbul Türk Müziği Günleri

21. İstanbul Türk Müziği Günleri'nde bu yıl müzikseverler, 18 konseri dinleme imkanı bulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TRT'nin katkılarıyla düzenlenen "21. İstanbul Türk Müziği Günleri" 1 Mayıs'ta başlıyor.

Aa
00:00 - 5/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:22 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
21. İstanbul Türk Müziği Günleri
21. İstanbul Türk Müziği Günleri

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) öğretim üyesi ve İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Göktan Ay, yazılı açıklamasında, müzik günlerinin, 1-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini bildirdi.

21. İstanbul Türk Müziği Günleri'nin Türkiye'de, alanında tek ve özgün bir etkinlik olduğunu belirten Ay, Mayıs ayı boyunca müzikseverlerle birlikte olmanın gururunu yaşayacaklarını kaydetti.

Ay, "Müzik günlerimiz 29 Nisan'da, saat 20.00'de, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak gala ile başlayacak. Etkinliğimizde, 18 konser ile 'Uluslararası Müzik ve Medya' konulu sempozyum yer alacak" dedi.

Galada, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun, Dede Efendi'nin, "Neva Mevlevi Ayin-i Şerifi"ni sunacağını bildiren Ay, etkinliğe müzikseverleri beklediklerini kaydetti.

10 yıl önce