|

21. Yüzyılda İslamı hayata taşımak

Vuslat Dergisi Nisan sayısında, ''bugün karşılaştığımız en büyük sorunun, İslâm''ın bir kısmını alıp bir kısmını bırakma sorunu olduğunu dile getiriyor.'' Vuslat, bunun neticesinde, Müslümanların İslâm''ı parçalar halinde yaşamakta olduğunu, 21. Yüzyılda bu durumun Müslümanlara zarar verdiğini okurlarına hatırlatıyor…

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 1/04/2014 Salı
Güncelleme: 10:28 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
21. Yüzyılda İslamı hayata taşımak
21. Yüzyılda İslamı hayata taşımak

21. Yüzyılda İslamı hayata taşımak dosya konusu ile okuyucusunun karşısına çıkan Vuslat dergisinde dikkat çeken yazılardan bazıları şöyle: Muhammed Emin Yıldırım, ''İslâm''ı Hayata Taşımada Peygamber Örnekliği'' başlıklı makalesinde, ''O (s.a.s.) kullukta, ahlâkta, adabda, tebliğde, terbiyede, muamelelerde, yani her şeyde bize örnek miraslar bırakmıştır'' diyor ve okuyucusunu bu mirasa sahip çıkmaya davet ediyor.

Hüseyin Kerim Ece, ''21. Yüzyılda Kur''ân''ı Hayata Taşımak'' isimli makalesinde, Kur''an''ı hayatımıza taşımamız noktasında bizlere önemli tavsiyelerde bulunurken, haftalık derslerin önemine işaret ediyor.

Muhammed İslâmoğlu, ''Hayatın ''Sünnet'' İle Düzenlenmesi'' araştırma yazısında, çok önemli bir inceliğe işaret ediyor: ''Kişinin, Sünnet''i hayata taşıyıp, Sünnet''i hayatlaştırıp, hayatı Sünnetleştirip itaat etmesi farzdır!'' diyor.

Atasoy Müftüoğlu, ''İslam''ın Evrensel Vizyonu Üzerinde Çalışmak'' deneme yazısında, ''Her hangi bir toplumda anormallikler, normalleşmişse, o toplum her türlü ahlaki ilke ve duruşu terk etmiş demektir'' uyarısında bulunuyor.

Ramazan Kayan, ''Yeniden Kardeşlik'' makalesinde kardeşliğimizi, ümmet olduğumuz hatırlatıyor.

Ahmet Varol, İslam dünyası köşesinde ''Suriye''nin üç yılını'' mercek altına alıyor.

Dergi hakkında detaylı bilgi için: web. www.vuslatdergisi.com


10 yıl önce