|

38 yıldır aralıksız edebiyat

Beşir Ayvazoğlu'nun Genel Yayın Yönetmenliğinde çıkan Türk Edebiyatı Dergisi,şubat sayısında Emine Gürsoy Neskali söyleşisi ile okuyuları ile buluşuyor.

00:00 - 5/02/2010 Cuma
Güncelleme: 23:30 - 4/02/2010 Perşembe
Yeni Şafak
38 yıldır  aralıksız  edebiyat
38 yıldır aralıksız edebiyat

Türk Edebiyatı Dergisi 436'ncı sayısı ile edebiyatın, farklı dallarına sayfalarında yer verirken, kültür ve sanat dünyamıza geniş ve renkli bir bakış açısı ile yaklaşıyor.

Ahmet Kabaklı tarafından 1972 yılından bugüne kadar her ay yayınlanan Türk Edebiyatı Dergisi, Beşir Ayvazoğlu'nun Genel Yayın Yönetmenliği'nde aylık olarak kültür hayatımıza hizmet etmeyi sürdürüyor.

Dergide Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali'yle yapılmış bir röportaj yeralıyor. Nazan Bekiroğlu, “Sahaflar Bürokrasisi Kâğıt Gemi” adlı yeni hikâyesinde, modern edebiyata nasıl taşınabileceğinin seçkin bir örneğini veriyor.

MEHMED FAHREDDİN MEHMET AKİF Mİ?

Sırat-ı Müstakim ve Sebilürreşad'daki Mehmed Fahreddin imzalı yazıların Mehmed Âkif'e ait olduğu, hatta Abdülhamid'in hal' fetvasının Âkif tarafından yazıldığı görüşünü savunan Nuri Sağlam, Suat Mertoğlu'nun geçen sayımızda yayımlanan itirazlarını cevaplandırdı. Edebiyat dünyamızın usta yazar ve şairleri Türk Edebiyatı Dergisi'nin yeni sayısında okuyucu ile buluşuyor.


14 yıl önce