|

500 yıllık kitap satılırken ele geçirildi

Isparta Emniyet Müdürlüğünce, satılmaya çalışılan 500 yılık bir kitap ele geçirildi. 

Aa
00:00 - 9/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 9/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
500 yıllık kitap satılırken ele geçirildi
500 yıllık kitap satılırken ele geçirildi

Edinilen bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, S.Y'nin tarihi bir kitabı satmaya çalıştığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir süre devam eden araştırma sonucu operasyon düzenleyen ekipler, S.Y'yi İbrahim Halebi'nin "Minyetül Müssali Hanefi Fıkhı" isimli orijinal el yazması kitap satmak üzereyken gözaltına aldı. 

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Emniyet Müdürü Or'un kendisini ziyaretinde, ele geçirilen kitabı inceleyerek bilgi aldı. 

Ele geçirilen kitabın milli kültür açısından son derece önemli olduğunu belirten Oğuz "Osmanlı alimlerinden İbrahim Halebi'nin en önemli eseri olan Minyetül Müssali Hanefi Fıkhı isimli orijinal el yazması kitap emniyetimiz tarafından ele geçirilmiştir. Kitap, Hanefi mezhebi fıkıhı üzerine bilgi içeren ve 500 yılın üzerinde yaşı olan çok değerli bir eser. Bazı milletler böyle bir eserle kendi tarihlerini yaratmak isterler. Bu bir tarih meydana getirebilecek kadar önemli bir eser" diye konuştu. 

Oğuz, Isparta Emniyet Müdürlüğünü ve operasyonda görev yapan polisleri tebrik etti.  Kitap, incelenmenin ardından müze müdürlüğüne teslim edilecek.


11 yıl önce