|

9. Uluslararası Filistin Kitap Fuarı

9. Uluslararası Filistin Kitap Fuarı, Batı Şeria'nın El-Bireh kentinde açıldı. Bu yıl "Filistin Devleti...Karar ve Israr" sloganıyla düzenlenen fuar, Bireh kentinde başladı.

Aa
00:00 - 11/04/2014 Friday
Güncelleme: 13:55 - 11/04/2014 Friday
Yeni Şafak
9. Uluslararası Filistin Kitap Fuarı
9. Uluslararası Filistin Kitap Fuarı

Filistin Kültür Bakanlığı tarafından "Filistin Devleti...Karar ve Israr" sloganıyla düzenlenen fuar, Filistin Kültür Bakanı Enver Ebu Iyşe, Fas Kültür Bakanı Muhammed el-Emin Es-Sabihi, Ürdün Kültür Bakanı Lana Mamkegh ile yerli ve yabancı yazarların katılımıyla başladı.

Enver Ebu Iyşe, yaptığı açıklamada, fuar sayesinde Filistinlilere okuma sevgisini kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu yolla Filistinli ile diğer Arap yazarlar ve aydınlar arasında kültürel köprü oluşturmak istiyoruz" dedi.

Fas Kültür Bakanı Sabihi ie ülkesinin şeref konuğu olarak seçildiği fuarın açılışında, "Fuar, katılımcı ülkelerin Filistin davasına verdiği desteğin kültürel tezahürüdür. Fas'ın şeref konuğu olarak seçilmesi, iki ülke arasındaki tarihi kardeşliğin boyutunu gösteriyor" diye konuştu.

Fas'ın, Filistin davasına özel önem gösterdiğini ifade eden Sabihi, "Filistin halkının, işgal edilen 1967 topraklarında başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurma hakkına" destek verdiklerini dile getirdi.

Sempozyum, söyleşiler, şiir dinletileri ve kültürel etkinliklerin yapılacağı, 35 ülkeden 300 yayınevinin katıldığı fuar, 20 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

10 years ago