|

Adaletin terazisi şimdi filmleri tartıyor

İstanbul'un en yeni tematik film festivallerinden olan Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali bugün izleyici ile buluşuyor. 30 Eylül'e dek sürecek festivalin ana teması "Darbeler"

00:00 - 23/09/2011 пятница
Güncelleme: 22:20 - 22/09/2011 четверг
Yeni Şafak
Adaletin terazisi şimdi filmleri tartıyor
Adaletin terazisi şimdi filmleri tartıyor

Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali” bugün başlıyor. Sinemaseverler 30 Eylül'e dek sürecek olan festivali, Beyoğlu Sineması, Nişantaşı City Life Sinemaları, İstanbul Üniversitesi Mavi Salon, İstanbul Üniversitesi 1. Amfi ve Doktora Salonları, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda takip edebilecek. Filmlerin bilet fiyatları tam 6 TL, öğrenci 4 TL olarak belirlenirken, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Salonu'ndaki gösterimler ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kısa film ön jürisinde beyazperde yazarlarından Murat Tolga Şen, Banu Bozdemir ve Melis Zararsız'ın bulunduğu festivalde kısa ve uzun metraj olmak üzere 80'e yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde gösterimlerin yanı sıra, “Türkiye'de Askeri Darbeler ve İnsan Hakları”, “Suç ve Ceza Bağlamında Psikiyatri ve Sinema”, “Duvar Yıkıldıktan Sonra Eski Sosyalist Cumhuriyetlerde Gelişmeler ve Askeri Darbeler Bağlamında Anayasayı İhlal Suçu” başlıkları altında paneller ve “Hukuk Devleti İlkesi Işığında Geçmişle Hesaplaşma” başlığıyla bir sempozyum düzenlenecek. Başakşehir Belediyesi Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan seminerlerde alanında söz sahibi isimler yer alacak. Etkinlikte Ayla Algan oyunculuk, Ümit Ünal yönetmenlik, Barış Pirhasan senaryo yazımı, Onur Saylak oyunculuk, Uğur İçbak görüntü yönetmenliği, Yamaç Okur sinemada yapımcılık ve Alper Kırklar da sinemada kurgu esasları konularında eğitim verecek, deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

ASKIDA HUKUK VE İNSAN HAKLARI

Festival programının başlıca bölümleri arasında, seri katiller, soygun olayları, mafya hikayelerini konu edinen “Suç Hikayeleri”, işkence, savaş suçları, ölüm cezası ve ayırımcılık ve darbe dönemleri hak ihlallerini konu edinen, “Askıda Hukuk ve İnsan Hakları”, kolluk güçlerini ve yargı mensuplarının sistem ve toplumla ilişkilerini inceleyen ve adaletin yetersiz kaldığı durumlara örnek teşkil eden ürünlerin sunulduğu “Adalet Terazisi” bulunuyor.


Açılış 17 Saat ile

24 Eylül'de yönetmenliğini Chema De la Pena'nın yaptığı İspanyol yapımı “17 Saat” filmiyle açılışını yapacak olan festivalde gösterilecek bazı filmler şöyle: Kaçırma ve Ölüm, Ödül, Dağın Renkleri, Kolorado Kid, Kinyarwanda, Eylül Fırtınası, Gölgeler ve Suretler, Yürüyüş, Küçük Günahlar, Çocuk Sesleri, Burma Paramparça, Şili Binası, Soykırımla Yüzleşme, Sırra Kadem, Sizden Korkmuyoruz, Darbe, Düşükler Yassıada'da, Zefir, Muhakeme, Vaftiz, İtiraf, Sonbahar.



13 лет назад