|

Adana sahnesi dünyaya açıldı

Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, bu yıl da farklı ülkelerden tiyatro gruplarını bir aylığına Adana''ya taşıyor. Güler Sabancı konuyla ilgili ''Biz artık talep edilen bir festival haline geldik ve istiyoruz ki dünyanın her ülkesinden katılım sağlansın'' şeklinde konuşuyor.

Aysel Yaşa
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:17 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Adana sahnesi dünyaya açıldı
Adana sahnesi dünyaya açıldı

Adana Tiyatro Festivali bu yıl 16. yaşında. Geçtiğimiz pazartesi Seyhan Nehri üzerinde yapılan Suya Yansıyan Düşler gösterisiyle başlayan festival, Adana''ya yabancı tiyatro gruplarını getirmekle birlikte, gençlerin de workshoplara katılmalarını sağlayacak. Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali''nin arzu edilen noktaya geldiğini söyleyen Güler Sabancı, ''Uluslararası arenada yarışan bir festivalimiz var. Arzu ettiklerimiz gerçekleşti. 6 yıldır Seyhan Nehri üzerinde Adanalıları kucaklıyoruz. Biz artık talep edilen bir festival haline geldik ve istiyoruz ki dünyanın her ülkesinden katılım sağlansın'' diye de belirtiyor.

SHAKESPEARE HAMLET''LE ANILACAK

Festival programında bu yıl birbirinden farklı kesitler bulunuyor. 16''sı yerli, 5''i yabancı toplamda 21 farklı oyun ve 45 temsil gerçekleşecek. Sabancı, içerikle ilgili şunları söylüyor: ''Biz tiyatro festivalinde her sene daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Bu sene İspanya, İran, Azerbaycan ve Romanya''dan tiyatro ekipleri gelecek. Festivalimiz dünyadaki farklılıkları da böylece sunmuş olacak. Ayrıca 2014 Shakespeare yılı için de Hamlet oyunuyla yazarı anmış olacağız.'' 14 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalde, İspanyollar, Muu, Romanyalılar, Biz İkimiz, İranlılar, Kuraklık ve Yalan ve Azerbaycan Milli Akademik Dram Tiyatrosu ise Lenkeran Han''ın Veziri adlı oyunlarını sergileyecek.

Biletler şimdiden tükendi

Festivalde ayrıca danstan müziğe, resimden sahne fotoğrafçılığına kadar birçok farklı konuda Atölye Çalışmaları da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Çalışma Stüdyosu''nda Adanalılarla buluşacak. Adana Tiyatro Festivali, 80 binden fazla seyirci tarafından izleniyor, biletler erkenden tükeniyor. Salonlardaki sınırlı kapasite yüzünden, şu anda tüm günleri kapalı olan festivalin gelecek yıl yeni bir tiyatro salonu ve daha geniş izleyici ağıyla sürdürülmesi bekleniyor.


10 yıl önce