|

Afrika yollarında 100 genç gönüllü

Genç Dergisi Temmuz sayısında, 'Oruç Yediliği Unut, Tam Yedi Oruç Tut!' ile Afrika yollarına düşen 100 Genç Gönüllü'den de bahsediyor. Ayrıca okuyucusuna, en anlamlı fotoğraflar kitapçığını armağan ediyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 8/07/2014 Salı
Güncelleme: 11:51 - 8/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Afrika yollarında 100 genç gönüllü
Afrika yollarında 100 genç gönüllü

Genç Dergisi Sorduk-Öğrendik köşesinde Süleyman Ragıp Yazıcılar, okuyucudan gelen soruları ve Genç hakkında merak edilenleri cevaplamaya devam ediyor.

Köşk seçimleri, Gezi Olaylarının yıl dönümü, 'olmadığımız' Dünya Kupası, Ramazan ayı ve gündemimizi yeni yeni meşgul eden büyük tehdit Bonzai konularının masaya yatırıldığı, İbrahim Özkahyaoğlu'nun hazırladığı 'Türkiye Gündemi'yine dolu dolu.

Beytullah Demircioğlu'nun hazırladığı 'Dünya Gündemi', sallanan Ortadoğu'daki sorunlara yoğunlaşmış. IŞİD-Amerika-Irak-Suriye ve tabii ki Türkiye çemberi; ayrıca yeniden çizilmek istenen Ortadoğu haritası…

'Dosya' konusunu Mehmet Lütfi Arslan hazırladı. Her devrin ve her dönemin modası var artık…'Öyleyse bu mübarek ayın da modası olmalı' denilerek hazırlanan derginin bu sayısında 'Ramazan Modası' diyerek yola çıkıyor.

Haşim Akın, 'Ramazan Reçetesi' başlıklı yazısında Ramazan ayında ve oruçlu iken yapılması gerekenlerden, olunması gereken hâllerden bahsediyor.

'Fütûhat-ı Medeniyye Yolculuğu' adlı köşesinden seslenen Yusuf Kaplan, 'Fütûhat-ı Ramazan: Ramazan Medeniyeti Şiiri' başlıklı, Ramazanın tabiat-hakikât ilişkisi ve felsefi derinliğine ilişkin bir yazı yazmış.

Bu ay ecdadımızın silinmeyen izler bıraktığı Arnavutluk'tan seslenen Seyyah yazar Adem Özköse 'Berat, Kuruya ve İşkodra Yollarında' seyr halinde.

Asım Gültekin'in bir isteği var okurlarından: 'Zulümle kendimize gelmeyi bırakalım artık'. Dünyadaki Müslümanlara yönelik zulümler ve diğer Müslümanların buna olan tutumuna yönelik bir eleştiri:'Öldürüldükçe Ümmeti Hatırlarız Biz!'.

Klinik-Psikolog Mehmet Dinç, 'Görmeden Olmaz' diyor; 'İnsanlar trafikte anlayışsız oluyorlar, sosyal medyada saygısızlık yapıyorlar. Çünkü buralarda kurdukları iletişimi insanla değil makinayla kuruyorlar. Mesajın gittiği yer insan da olsa muhatap ilk elde makine olduğundan algı da makineye yönelik tepki geliştiriyor'.

Neredeyse her inançta bir 'mehdi' kavramı var ve bu kavram hep farklı farklı, başka başka düşüncelerle yorumlanıyor. Sinan Özgenç'in öğretici bir şekilde ele aldığı bu konudaki yazısının başlığı: 'Bil Bakalım Hangisi Mehdi?'

Halit Yasir Özoğul'un kurduğu 'Kelebek Etkisi'nin bu ayki başlığı 'Geçti Pozun Pazarı, Sür Eşeğini Selfie'ye!'.

Harun Kırkıl kendine özgü üslûbuyla bir mektup hikâyesi anlatıyor. 'Mektûbât-ı Abuzüddin Fenârî'

Hasan Yavuz Uğurlu'dan 'Seyfiye Neslinden Selfie Nesline Özgüvenin Yitirilişi' başlıklı bir muhasebe ve eleştiri yazısı…

Fotoğrafı sadece bir cihaz, makine mi çeker? Mesela kalp hiç fotoğraf çeker mi? Rabia Gülcan Kardaşbu soruya cevap veriyor: 'Kalbin Çektiği Fotoğraflar'.

'Zamansız Düşünceler' adlı köşesinde Mesut Kaya, 'Yeni Fetihlerin Anahtarı' diyerek, geçmiş muhasebesi yapıyor ve bir yönetim tefekkürü sunuyor…

Aslı Toprak sinema köşesinde İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'da Liesel adındaki bir kız çocuğunun başından geçenleri anlatan romanın beyaz perdeye aktarılmış hâlidir The Book Thief (Kitap Hırsızı):'Kelimelerin Gücü'

Osman Nuri Topbaş Hoca, tadına doyum olmayan, manevi iklimimize hitap eden ve mümin olmanın sırlarını veren bir yazı: 'Mü'min'in Kulluk Hayatı'.

Alican Tatlı'nın 'Can Damlaları' köşesinde Ashab-ı Kiram'ın hayatından eşsiz lezzette hikâyeler var.

Hüseyin Küçükali'nin hazırladığı 'Bir Nefes Sıhhat' adlı köşesinde yine hastalıklara ve toplum nezdindeki yansımalarına değiniyor: 'Gönlün Kimdeyse Onu Koru'.

'Hakikati ve ona dayanan değerleri, bir menbadan doğan ve yol boyunca yeni katılımlarla bir büyük nehre dönüşen ve nihayet deryaya doğru yol alan bir akarsuya benzetebiliriz'. Dr. Adem Ergül'den gönlümüze dokunan bir yazı: 'Kökü Olmayanın Gövdesi de Olmaz'.

Bagomoyo Afrika'da köşesinde Ayşegül Genç, Afrika'daki hayattan birbirinden önemli şahsiyetlere uzanıyor.

Mehmet Emin Gül, yaz dönemini verimli geçirebilmek adına bir okuma sayfası hazırladı: 'Yazın Ne Okumalı?'. Işık Yanar, Güray Süngü, Aykut Ertuğrul, Mehmet Lütfi Arslan, Asım Gültekin ve Ali Görkem Userin gibi yazarların kitap tavsiyeleri, hem tatilimizi hem de zihnimizi güzelleştirecek…

'Portre' sayfasında Yusuf Temizcan, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ayşe Şasa'nın düşünce hayatından eserlerine kadar birçok önemli yönüne değiniyor…

'Kitap' köşesi yazarımız Mehmet Emin Gül'ün sizler için titizlikle seçtiği kitaplar ise şöyle;

- Aramakla Bulunmaz / İsmail Kara

- Paul Dirac / Graham Farmelo

Emre Topoğlu, güzel bir fikir yazısıyla karşımızda: 'Genç Marks'ın Çelişkileri'.

Gezgin yazarımız Hande Berra Venedik'i anlatıyor: 'Kayıp Yüzler'.

Cihan Taştan, 'Mikro Âlem Makro Âlem' köşesinde Ramazan ayının ve orucun sağlığımıza yönelik olumlu etkisinden bahsediliyor: 'Oruç Şeytanın Pisliğini (Kanseri) Giderir'.

Bilal Yavuz'un düşünce üzerine yazdığı fikir yazısının başlığı ise şöyle: 'Düşünmüyorsun O Hâlde (Yok)sun!'

Sami Yaylalı'nın hazırladğı 'BKZ.' bu ay yaşlılık; yani 'ihtiyarlar' üzerinde duruyor. Okurken ihtiyarlığın sadece bir yaş hesabı olmadığını anlayacak, birçok yeni bilgiye ulaşacaksınız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri anlatan 'Bilişim-Net' yazarımız Muhammet Murat Tutar'ın bu ayki konu başlıkları ise şöyle: 'Genç Dergi Her Zaman Yanınızda, Android Kullanıcıları Buyursun, Peki İOS Kullanıcıları Ne Yapsın?, 360º Panoramik Fotoğraflar Çekin, Türkiye'de İlk İnternet, Ayın Sitesi: '2g1d.com'.

Genç Dergi ve Genç Gönüllüler ile alakalı haberler ve önemli gelişmeleri, 'GENÇ'ten Haberler'kısmından öğrenebilirsiniz.

İki usta iki ayrı bölüm… Halil İbrahim Kurucan sizlerden gelen fotoğrafları: 'Fotoğrafta Işığın Gücünü Artırmak için…' diyerek, Metin Karabaşoğlu ise yazdıklarınızı titizlikle okuyarak değerlendirmeye devam ediyor.

Bülent Şirin, millet olarak hassa olduğumuz bir konuya; son günlerde gündemimizde oldukça yer eden'bayrak' hâdisesine değiniyor: 'Bayrakları Bayrak Yapan Nedir?'

Son olarak Ödüllü Test, yine birbirinden güzel sorularla Haziran ayında da sizlerle. Bu ay tüm sorulara doğru cevap veren bir kişiye Muhammed Es'ad Erbilî Hazretlerinin Külliyatını (Divân-ı Es'ad, Mektûbât ve 1001 Hadis) hediye edecek.

Temmuz ayı röportajları ise şöyle:

Halit Ömer Camcı: 'Selfie: Biri Atladı Sürü Takip Etti' Konuşan: Alpaslan Öngel

Bülent Ata: 'Hiçbir Mülk, Edepten Güzel Değildir' Konuşan: Yusuf Toprak

Doğukan İşler: 'Kelimelerin Sırrını Şiir Açar' Konuşan: Cantürk Genç

Burj Al-LuqLuq Sosyal Toplum Merkezi:
'İsrail İstemese de Biz Kudüs'te Çalışmaya Devam Edeceğiz!' Konuşan: Hatice Sarı

Genç dergi Temmuz sayısı, gazete bayilerinde ve kitapçılarda yerini aldı.


10 yıl önce