|

Ahşap evler, resimlerde hayat buldu

Tekirdağ'da, geçmişi 17. yüzyıla kadar dayanan ve sayıları 260'ı bulan ahşap evler, amatör ressamlar tarafından resmedildi.

Aa
00:00 - 11/04/2014 Cuma
Güncelleme: 10:59 - 11/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Ahşap evler, resimlerde hayat buldu
Ahşap evler, resimlerde hayat buldu

Tarihi ahşap evler, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı tablolar sayesinde, gelecek kuşaklara farklı şekilde aktarılacak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, yaptığı açıklamada, merkez olarak her yıl çok farklı branşlarda kurslar açtıklarını ve yağlı boya resim kursunun da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Kursiyerlerle, Tekirdağ'daki ahşap evlere sahip çıkmak adına yağlı boya resimlerden oluşan bir koleksiyon çalışması başlattıklarını belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Bu çalışmayı, Tekirdağ'daki tarihi evlere sahip çıkmak için yaptık. Bu resimlerden bir koleksiyon oluşturduk. Sürekli, sanata ve kültüre destek vermek zorunda olduğumuzu hissediyoruz. Bundan sonra da tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız."

Kursiyerlerin hepsi kadın

Aydın, ahşap evlerin resimlerinin kadın kursiyerler tarafından yapıldığını söyledi.

Kursa 18 ev kadınının katıldığını ve ahşap evlerin resmedilmesiyle toplam 24 eser oluşturulduğunu belirten Aydın, "Şu anda bir alışveriş merkezinde sergilenen eserler daha sonra halk eğitim merkezinin bir katında koleksiyon olarak sergilenecek ve misafirlerimizin ziyaretine açacağız" diye konuştu.

Resim kursu öğretmeni Eda Çalıklar da, kursun yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü ifade etti.

İki yıl sonunda, bir proje hazırlamaya karar verdiklerini ve bazıları kötü durumda olan ahşap evleri ölümsüzleştirmek istediklerini dile getiren Çalıklar, şöyle konuştu:

"Kursiyerlerimiz ilk aşamada zorlandı ancak vazgeçmediler. Çok ayrıntılı ve detaylı resimler yaptılar. Ayrıntılarda çok zorlandık ama bütün kursiyerlerimiz kendileri de bir şeyler katarak özgün çalışmalar ortaya çıkardı."

10 yıl önce