|

Akdeniz gemileri Phaselis'e yelken açtı

Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsünün daha önce Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde düzenlediği "Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri" adlı sergi, Phaselis Antik Kenti'ne taşındı.

Aa
00:00 - 30/08/2013 Cuma
Güncelleme: 12:27 - 30/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Akdeniz gemileri Phaselis'e yelken açtı
Akdeniz gemileri Phaselis'e yelken açtı

Akdeniz'de geçmişten bugüne kullanılan gemilerin kara kalem çizimleri ile bilgi panolarını içeren "Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri" adlı sergi, Phaselis Antik Kenti'nde açıldı.

Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, daha önce Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde açtığı "Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri" sergisini, Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesi sınırları içinde kalan Phaselis Antik Kenti'ne taşıdı. Geçmişten bugüne Akdeniz'de kullanılan gemilerin kara kalem çalışmaları ile Akdeniz'e kıyısı olan medeniyetlerin öykülerinin anlatıldığı panolardan oluşan sergi, antik kenti ziyarete gelen turistlerden büyük ilgi gördü.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Murat Arslan, yaptığı açıklamada, sergide sanatçı ve ortaçağ tarihçisi Mikail Duggan'a ait 70 kara kalem gemi resmi ile 35 pano bulunduğunu kaydetti. Arslan, gemilerin kara kalem çalışmalarında, antik kaynaklar, epigrafik belgeler, nümizmatik buluntular, arkeolojik kültür kalıntıları, mozaikler, duvar resimleri ve seramikler üzerindeki grafitilerden yararlanıldığına dikkati çekti.

Sergi, bir ay açık kalacak.

11 yıl önce