|

Altın Karagöz'de birincilik Bulgaristan'ın

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28''ncisi düzenlenen ''Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması''nda Bulgaristan ekibi birinci oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28''ncisi düzenlenen ''Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması''nda 1. olan Bulgaristan, ''Altın Karagöz''ü kazanırken, Sırbistan 2. ve Macaristan 3''ncülük ödüllerinin sahibi oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından birinci olan Bulgaristan''a ödülünü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.

İha
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 11:10 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Altın Karagöz'de birincilik Bulgaristan'ın
Altın Karagöz'de birincilik Bulgaristan'ın

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda, ''53. Uluslararası Bursa Festivali'' kapsamında gerçekleştirilen ''28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'', Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu''nda coşkulu bir kapanış töreniyle sona erdi. Yarışmada başarılı performanslarıyla dikkati çeken Bulgaristan ekibi birinciliğe hak kazanarak ''Altın Karagöz'' ödülünün de sahibi oldu. Bursa''ya 19 farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluşturan ''28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'', tüm dünyaya dostluk ve barış mesajları gönderdi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu''nda 5''er dakikalık final gösterilerini sergileyen 19 gruptan Bulgaristan ekibi birinci ve Sırbistan ekibi ikinci olurken, üçüncülüğü de Macaristan kazandı. Birincilik ödülünü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ikincilik ödülünü Bursa Valisi Münir Karaloğlu, üçüncülük ödülünü Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe takdim etti. Ayrıca Bulgaristan, 2012 yılında gerçekleştirilen festivalde de birinciliği elde etmişti.

Yarışmanın birincisi olan Bulgaristan ekibi ''Altın Karagöz'' ile 5 bin Euro para ödülü, 2. olan Sırbistan''a ''Gümüş Karagöz'' ile 3 bin Euro para ödülünü ve Macaristan''a da üçüncülük ödülü olan ''Bronz Karagöz'' ile 2 bin Euro para ödülünü almanın sevincini yaşadı. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yarışmaya katılan 19 halk dansları ekibine katılım plaketlerini verdi. Ödül töreninin ardından Bulgaristan ekibi büyük ilgi gören gösterisini bir kez daha sergiledi. Bursalılar da yarışmanın şampiyonu olan dansçıları ayakta alkışladı.

10 yıl önce