|

Amasra'ya akın var

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesindeki otel ve pansiyonlar, Ramazan Bayramı öncesinde tam kapasiteyle hizmet veriyor.

Aa
00:00 - 26/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:24 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Amasra'ya akın var
Amasra'ya akın var

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Helenistik dönemden Selçuklu ve Osmanlı'ya kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçiler için cazibe merkezi ilçeyi yılda yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Timur, Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığıyla büyükşehirlerdeki insanların tercihi ilçenin her bayram ciddi yoğunluk yaşadığını belirtti.

Tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle komşu Amasra'nın bu sayede avantajlı konumda bulunduğunu, Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin, bu bölgeyi de gezdiğini kaydeden Timur, şöyle konuştu:

"Şu anda Ramazan Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamı rezervasyonlarla doldu. Amasra, sadece deniz, kum güneş turizmiyle değil, doğası, doğal yaşamı, insanların köy ürünleriyle buluşabildiği yer olması nedeniyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bayram tatili süresince 6 bin nüfuslu ilçemize en az 50 bin turistin geleceğini umuyoruz. Belediye olarak tatilcilerin sorunsuz bayram ve tatil geçirebilmeleri için gerekli tedbirlerimizi alıyoruz."

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran da bayram için ilçelerine aşırı talep olduğunu aktararak, otel ve pansiyonların günler öncesinden dolması nedeniyle konaklama talebine cevap veremediklerini söyledi.

İlçede bayram tatilinde büyük yoğunluk beklediklerini ifade eden Boran, "Otel ve pansiyonların tamamının dolması nedeniyle ilçe sakinlerimizin neredeyse yarısı da evlerini pansiyon olarak turistlere açtı" dedi.

10 yıl önce