|

"Anadolu Sihiri" müzikali sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Anadolu tarihini, kültürünü, sanatını, dans ve tiyatral anlatımla "Anadolu Sihiri" müzikalini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Aa
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:20 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
"Anadolu Sihiri" müzikali sahnelendi
"Anadolu Sihiri" müzikali sahnelendi

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Anadolu Sihiri" müzikalinde, 5 solist, 43 koro, 60 orkestra ve 20 bale sanatçısı olmak üzere, 128 sanatçı sahne aldı.

Hacivat-Karagöz, Mehteran, Mevlana, Aşık Veysel, Köroğlu, sıra geceleri, kına geceleri, Kırkpınar güreşleri ile pek çok yörenin türkü ve folklorundan örnekler verilen müzikalin metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait.

Anadolu tarihi, kültür ve sanatının özü bozulmadan, evrensel formlarla işlenip kaynaştırılarak müzik, dans, tiyatral anlatımla temsil edilen eser, Mehmet Balkan tarafından sahneye konuldu.

Eserde, orkestra şefliğini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen ve ANTDOB Orkestra Şefi Ömer Yöndem, koro şefliğini Mahir Seyrek üstlendi. Tayfun Çebi'nin dekor, Sevtaç Demirer'in kostüm, Mustafa Eski'nin ise ışık tasarımını yaptığı müzikale sanatseverler ilgi gösterdi.

10 yıl önce