|

Annelerin masalları kitaplaştırıldı

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, Esenler'de yaşayan annelerin çocuklarına yazdıkları masalları kitaplaştırdı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 20/06/2014 Cuma
Güncelleme: 11:39 - 20/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
Annelerin masalları kitaplaştırıldı
Annelerin masalları kitaplaştırıldı

Annemin Masalı isimli kitapta, Esenler'de yaşayan annelerin yazdıkları ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış masallar yer alıyor. Masalların, çocukların gelişiminde büyük bir rolü olduğu düşüncesinden hareketle, geleceğin nesilleri hayata hazırlamak ve onlara kültürel değerlerimizi öğretmek amacıyla hazırlanan masal kitabı, için bir yıl çalışılmış. Daha önce yine aynı belediyenin Anne Üniversitesi'ne katılan anneler kendi aralarında oluşturdukları edebiyat grubunda başladıkları çalışmanın sonuna geldiler.


Yirmi beş anne yazdı

Gönüllü olarak Annemin Masalı kitabına masallar hazırlayan annelerle birlikte projeyi koordine eden Sevilay Acar "Yirmi beş anne daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ya da anne ve babalarından duydukları masalları bizler için yeniden derlediler. Farklı konularda çok sayıda masal çıktı ortaya. Her bir masal özgün olmasıyla dikkat çekiyor" şeklinde konuşuyor. Eğitici ve öğretici olma özelliği taşıyan masallar, birbirinden güzel resimlerle desteklenirken; yalın ve sade bir anlatım tarzıyla annelerin kaleme aldıkları masallarda, çocuklara güzel nasihatler veriliyor. Annemin Masalı kitabında yer alan masalların başlıkları Ağlayan Kahvaltı, Ala İnek, Altın Yürek, Bahadınlı ile Kezban, İyilik, Kelebeğin Arzusu ve Pamuk Nine.


Çocuklarıma hatıra kalsın

Ağlayan Kahvaltı masalını yazan Nergis Saygın, Anne Üniversitesi'nin ilk mezunlarından. 1 kız ve 1 erkek çocuğu olan Saygın, kızı Ece ile aralarında geçen yemek diyaloglarını masala aktardığını söylüyor. Yazdığı masalın neredeyse tamamının çocuklarıyla aralarında geçen olaylardan beslendiğini söyleyen anne "Çocuklarım okumayı sökene kadar her gece onlara masal okudum. Masalın çocukların hayatındaki önemini bildiğim için bu projeye katıldım. İstedim ki ileride çocuklarım ve benim için güzel bir hatıra olarak kalsın" diye belirtiyor.

10 yıl önce