|

Aşk ile bir kez daha

Nisan ayında Topkapı Sarayı Enderun Salonu ve Ayasofya'da açılan Aşk-ı Nebi Sergisi, ziyaretçilerden gelen yoğun talep üzerine bayrama kadar açık kalacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 2/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:37 - 1/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Aşk ile bir kez daha
Aşk ile bir kez daha

Kutlu Doğum Haftası'nda açılan ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören Aşk-ı Nebi Sergisi Ramazan ayı boyunca da gezilebilecek. Topkapı Sarayı'nın depolarından çıkarılan kutsal emanetler, Enderun Salonu'nda sergilenmeye devam ediliyor. 'Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi' temasıyla hazırlanan sergi, Topkapı Sarayı ve Ayasofya olmak üzere iki aşamalı gerçekleştiriliyor. Serginin Ayasofya'da açılan bölümünde, hat sanatının en güzel örnekleri sergileniyor. Yerli yabancı sanat severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan serginin 15 Temmuz'da kapanması planlanıyordu. Fakat yoğun talep üzerine bayrama kadar açık kalmasına karar verildi.

63 ESER BULUNUYOR

Hz. Peygamber'in her bir yaşını temsilen bu sergide 63 adet eser sergileniyor. Kûfi, muhakkak, reyhanî, sülüs, nesih, ta'lîk, dîvanî, celî dîvânî gibi farklı yazı çeşitleriyle yazılmış hadis-i şerifler, ayetler ve güzel sözler sergiyi oluşturuyor. 30 yerli ve 12 yabancı hattatın eserlerinden oluşan sergide özellikle kadın hattatların eserleri dikkat çekiyor.


10 yıl önce