|

Atatürk silueti yine görülmeye başlandı

Ardahan'ın Damal ilçesinde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk silueti, bu yıl da görülmeye başlandı.

İha
00:00 - 28/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:33 - 28/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Atatürk silueti yine görülmeye başlandı
Atatürk silueti yine görülmeye başlandı

Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk'ün siluetini çocuklar ve vatandaşlar merakla izledi. Silueti izlemeye gelen Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen festivalin bu yıl 6 Temmuz Pazar günü yapılacağını söyledi.

Önal, Atatürk'ün siluetini görmek isteyen vatandaşları 6 Temmuz tarihinde bu yıl 18'incisini düzenleyecekleri 'Atatürk'ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri'ne davet ederek şunları söyledi:

"Evet, mucize her yıl olduğu gibi bu yıl da kendini gösterdi ve umarım sonsuza dek bu şekilde bu mucize kendini gösterir. Gölgesinde yaşamaktan onur duyduğumuz Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen festivalimiz bu yıl 6 Temmuz Pazar günü olacak. Sanatçı dostlarımızdan İlkay Akkaya ve Mustafa Özarslan bizimle olacak. Buradan bütün Damal, Ardahan Ve Türkiye'ye, Atatürk'e ve Damal'a gönül veren herkesi festivalimize davet ediyorum. Hem bu mucizeye tanıklık etsinler, hem de festival programında bizimle olsunlar."

Atatürk silüeti, ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında amatör bir kişi tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderildi.

Bu arada 1995'den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 6 Temmuz'da düzenlenecek.

10 yıl önce
default-profile-img