|

Avukatlar, Gogol'ün "Müfettiş"ini sahneledi

Antalya Barosu avukatlarının oluşturduğu Yırtık Cübbe Tiyatro Topluluğu, Gogol'ün ünlü eseri "Müfettiş"i sahneledi. Yırtık Cübbe Tiyatro Topluluğu Koordinatörü Soner Ustaoğlu öncülüğünde toplanan tiyatrocu avukatların Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelediği oyuna, adliye personeli ve avukatlar yoğun ilgi gösterdi.

Aa
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:47 - 19/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Avukatlar, Gogol'ün "Müfettiş"ini sahneledi
Avukatlar, Gogol'ün "Müfettiş"ini sahneledi

Yönetmenliğini Hüseyin Erdoğan'ın üstlendiği oyunda, avukatları Soner Ustaoğlu, Gözde Eksek, Selma Melek Paksoy, Serdar Şehap, Mustafa Murat Bilgin, Mehmet Nuri Demir, Özkan Karazeybek, Çağlar Şener, Erman Ateş, Fulden Çobanoğlu, Hilal Öner, Leylanur Kaymakoğlu, Hüseyin Geçilmez, Yadigar Gedik Toy ve Ali Şan rol aldı.

İlk kez 1836'da sahnelenen komedinin konusu ise şöyle:

Kentte kılık değiştirmiş bir müfettişin geleceğini öğrenen yönetici, bütün bürokratlarını toplayıp müfettişin en iyi biçimde ağırlanması talimatını verir. Bir kaç gündür kasabada bulunan iyi giyimli Hlestakov beklenen müfettiş zannedilir, oysa zengin bir toprak ağasının oğludur.

Kumar oynayıp parasız kalan Hlestakov, kendisini müfettiş sanan yöneticilerden ve kenttekilerden rüşvet alır. Sahte müfettiş gerçekler anlaşılmadan kentten uzaklaşmak için hazırlık yaparken olanı biteni de Petersburg'taki gazeteci arkadaşına yazdığı bir mektupta anlatır.

Posta müdürü, kendisi hakkında şikayet yazıldığı şüphesiyle mektubu açınca müfettişin sahte olduğu ortaya çıkar.

10 yıl önce