|

Azerbaycan'dan Ajda Pekkana ödül

Ünlü sanatçı Ajda Pekkan, ziyaret için geldiği Azerbaycan'da ödüllendirildi.

Aa
00:00 - 4/07/2013 Perşembe
Güncelleme: 09:45 - 4/07/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Azerbaycan'dan Ajda Pekkana ödül
Azerbaycan'dan Ajda Pekkana ödül

Davetli olarak başkent Bakü'de bulunan Ajda Pekkan'ın onuruna, çok sayıda sanatçı, müzisyen ve davetlinin katıldığı bir gece düzenlendi.

Milletvekili Ganire Paşayeva'nın başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Avrasya Enstitüsü tarafından düzenlenen gecede Pekkan'a, "Sanata, kültüre ve insanlığa hizmet ödülü" verildi.

Ödülü Pekkan'a takdim eden Paşayeva, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "Bir Millet İki Devlet" sözüne atıfta bulunarak, kardeş ülke Türkiye'den gelen değerli bir insanı ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'ye gittiği zaman kendisine "misafir" denilmesinden hoşlanmadığını ve orayı kendi vatanı gibi gördüğünü dile getiren Paşayeva, Pekkan'ın da Azerbaycan'da "misafir" olmadığını belirtti.

Pekkan'ın dokuz yıl önce Azerbaycan'da bulunduğunu hatırlatan Paşayeva, "Azerbaycan sizi çok özledi. Bundan sonra daha sık gelmeniz lazım" dedi.

Pekkan ise Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, çok sevdiği bu ülkeye gelmeden önce sıcak ilgiyle karşılaşacağını bildiğini söyledi.

Gecede Pekkan'a basın mensupları ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Davetlilerin Pekkan'la fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştığı gece, Azerbaycanlı müzisyenlerin konseriyle sona erdi.

11 yıl önce