|

"Bach Alla Turca" da Anjelika Akbar

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Bach Alla Turca" balesini Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Aa
00:00 - 17/04/2014 الخميس
Güncelleme: 12:35 - 17/04/2014 الخميس
Yeni Şafak
"Bach Alla Turca" da Anjelika Akbar
"Bach Alla Turca" da Anjelika Akbar

İki bölümden oluşan Bach Alla Turca'nın ilk bölümünde Johann Sebastian Bach'ın Klavsen Konçertosu eşliğinde bir masanın etrafında iki kadın, iki erkek dansçı tarafından hayata geçirilen, Marco Cantalupo ile Katarzyna Gdaniec tarafından sahneye konulan çağdaş dans yorumu konçerto, ikinci bölümde ise Bach'ın müziğini piyano ve oryantal perküsyonlarla bir araya getiren Anjelika Akbar'ın yaptığı müzikal düzenlemelerden yola çıkan Mehmet Balkan'ın koreografisi yer alıyor.

Junko Hikasa ve Lale Balkan'ın sahneye koyduğu Bach Alla Turca'nın dekor tasarımını Filiz Dinç, kostüm tasarımını Aydan Çınar yapıyor. Işık tasarımı Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen eserin video tasarımı ise Şafak Türkel'e ait.

Bale, 19 Nisan Cumartesi saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salonda izleyicilerle buluşacak.

"Batı Yakası Hikayesi"

Ünlü Broadway müzikali "Batı Yakası Hikayesi" ise New York'ta yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları ile göçmenlerin varlığından huzursuz olan Amerikalı gençlerin çetesi Jetler'in çatışmalarını anlatıyor.

Tolga Taviş ve Kıvanç Tepe'nin orkestra şefliğini yaptığı, Lale Balkan ve Toygarhan Atuner'in sahneye koyduğu eserin dekor tasarımını Tayfun Çebi, koro şefliğini Mikhail Iskrov üstleniyor.

Müzikal, 21 Nisan Pazartesi saat 20.00'de Büyük Salonda Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

"Sihirli Flüt" ücretsiz izlenecek

Turizm Haftası dolayısıyla Sihirli Flüt operası ücretsiz sahnelenecek.

Mozart'ın peri masalı üzerine müziklerini yazdığı "Sihirli Flüt" operası, bugün saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da izlenebilecek.

٪d سنوات قبل