|

Bakanlıktan müzelere akşam ayarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyerlerinin hayatın içinde yer almasını sağlayacak yeni bir proje başlattı.

Aa
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 12:09 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bakanlıktan müzelere akşam ayarı
Bakanlıktan müzelere akşam ayarı

İngiltere'deki National Gallery, Fransa'daki Louvre, Hollanda'daki Van Gogh müzeleri gibi dünyanın önemli sanat merkezlerinin örnek alınacağı "Müze ve Örenyerlerinde Tarihe Yolculuk Projesi" ile buraların kapanmasının ardından akşam saatlerinde çeşitli sanatsal ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek.

Edinilen bilgiye göre, Antalya, İstanbul, İzmir ve Denizli'deki Bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerinde sinema filmleri, sanal gezintiler, ses ve ışık gösterileri gibi çeşitli etkinliklerin düzenleneceği projeyle buraların hayatın içinden mekanlar haline getirilmesi amaçlanıyor.

Müzelere daha önce hiç gelmemiş veya çok az ziyarette bulunmuş kişilerin bile akşam etkinlikleri çerçevesinde buraları tercih etmesini sağlayacak proje aynı zamanda dünya kamuoyunda Türkiye'yi ve projenin kapsadığı şehirleri tanıtarak kültür turizmi hacminin büyütülmesi planlanıyor.

Projeyle, Türkiye'nin tarihinin bilgi kirliliğinden arındırılarak bilimsel araştırmalar ve teknolojinin imkanlarıyla en doğru anlatılması ve tanıtılmasını hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de ilanı yayınlanan projenin ihalesi ise 4 Ağustos'ta yapılacak.

10 yıl önce