|

Barış Manço, Türk Edebiyatı Vakfı'nda anılıyor

Türkiye'nin yetiştirdiği kültür, sanat ve müzik adamı Barış Manço, 11. ölüm yıldönümünde Türk Edebiyatı Vakfı'nda anılıyor.

00:00 - 3/02/2010 Çarşamba
Güncelleme: 22:05 - 2/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Barış Manço, Türk Edebiyatı Vakfı'nda anılıyor
Barış Manço, Türk Edebiyatı Vakfı'nda anılıyor

Türk Edebiyatı Vakfı tarafından düzenlenen Çarşamba Sohbetlerinde bu hafta, edebiyatçı ve genç fikir adamı Semih Çelik 'Çağdaş bir terkip, şuurlu bir farklılık: Barı Manço' başlığı ile çok yönlü sanatçı Barış Manço'yu anlatacak.

"Dönence","Kol Düğmeleri", "Gülpembe", "Unutamadım", "Dağlar Dağlar" gibi unutulmaz eserlere imza atmış, sadece kendi kuşağını değil, ardından gelen kuşakların da hayranlığını kazanmış, Türkiye'nin önde gelen sanatçılarından Barış Manço, aramızdan ayrılışının 11. yılında hasretle anılacak. Girne Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen Genç Bilim İnsanları Kongresi'nde “Barış Manço Anlatılarında İsim Sembolizasyonu Örnekleri” başlıklı bir tebliğ sunan Semih Çelik, 13-15 Mayıs 2010'da Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenecek olan V. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi'nde “Okul Öncesinde Medya ve Çocuk İlişkileri Açısından Örnek Bir Model: “Barış Manço İle 7'den 77'ye” Adlı Televizyon Programı” başlıklı bir tebliğ vermeye hazırlanıyor. Bu arada kendisi 2007 yılından beri “Orta Asya Bozkırlarının Uzun Saçlı Alpereni: Barış Manço” isimli bir kitap üzerinde çalışıyor. Türk Edebiyatı Vakfı restorasyonda olduğu için “Çarşamba Sohbetleri” Çemberlitaş tramvay durağı yanındaki Kubbealtı Vakfı'nda yapılacak toplantı saat 17.00'de başlayacak. Bilgi için: 212 516 23 56

14 yıl önce