|

"Bedelsiz" müzayedede eserler satıldı

Eserlerin açılış fiyatı belirtilmeden satışa sunulduğu müzayedede, Osmanlı ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait 107 eserin tamamı yeni sahiplerini buldu.

Aa
00:00 - 28/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:20 - 28/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
"Bedelsiz" müzayedede eserler satıldı
"Bedelsiz" müzayedede eserler satıldı

Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nden yapılan açıklamaya göre, yalnızca özel davetli ve koleksiyonerlerin katılabildiği müzayedede, Osmanlı ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait değerli eserler bedelsiz olarak satışa sunuldu.

Katılımcıların 100 lira açılış bedeli sundukları eserlerden tuğralı Osmanlı kılıcı 4 bin liraya, İzzet Efendi'ye ait hat 2 bin 750 liraya, sedef işlemeli sandık ise 2 bin 500 liraya satıldı.

Müzayedede sedef kakmalı sandık, Mahmut Celalettin ve Halim Özyazıcı gibi ünlü ustaların hat eserleri, fildişi ve bağa işlemeli mücevher kutuları, Beykoz cam eserleri, İznik sürahileri, Osmanlı nargileleri ve Osmanlı tuğralı eserlerin satışı koleksiyonerlerin çekişmesine sahne oldu.

Müzayedede satılan eserler arasında; 19. yüzyıl Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, Osmanlı saray giysileri, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, karaflar, gece sürahileri, tespihler, kılıçlar, bohem şişeler, el yazması Kur'an-ı Kerim ve yemek takımları yer aldı.

10 yıl önce