|

Beyazıt Meydanı'nda kitap şenliği

İstanbul'daki Ramazan etkinliklerinin başında gelen ve bu yıl 33.'sü gerçekleşen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı. Ramazan ayının sonuna kadar Beyazıt'ta ziyaretçilerini ağırlayacak olan kitap fuarı kapsamında okur yazar buluşmaları, söyleşiler, imza günleri düzenlenecek.

Kültür Sanat Servisi
00:00 - 29/06/2014 Pazar
Güncelleme: 22:33 - 28/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Beyazıt Meydanı'nda kitap şenliği
Beyazıt Meydanı'nda kitap şenliği

Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı. İBB Kültür A.Ş. ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği gerçekleşen fuar Ramazan boyuncu kitap kurtlarını ağırlamaya devam edecek. 2010 yılından bu yana Beyazıt Meydanı'nı mesken edinen fuar, bu yıl da meydana yayılan birimleri ile Ramazan boyunca İstanbul'un kültür hayatını zenginleştirmeye devam ediyor. Fuarda dini kitapların yanısıra, edebiyattan felsefeseye, sosyolojiden çocuk kitaplarına kadar her yaş ve okura hitap eden eserler var.

GECE YARISINA KADAR AÇIK

Fuar alanında 150'den fazla yayınevi, Ramazan boyunca kitapseverleri kitaplarla ve yazarlarıyla buluştururken, her gün saat 18.00'de başlayacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nde Türkiyel'nin tanınmış şair, yazar ve sanatkârları konuşacak. Ramazan'ı aydınlatan en büyük kitap kültür şöleni ile Türkiye Diyanet Vakfı, her yıl İstanbul ve Ankara'da büyük organizasyonlara imza atıyor. Son yıllarda yaz sezonu ile kesişen Ramazanların en önemli etkinliği olarak öne çıkan fuar, kitapseverler için 11.00 ile 24.00 saatleri arasında ziyarete açık.

DAHA UCUZA OKUMA İMKANI

Her yıl Ramazan'da yoğun ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler, Türkiye'de basımı gerçekleşen kitapları uygun fiyatlara alma imkânı buluyor. Fuara aşinası olduğumuz ve geniş okuyucu profiline hitap eden birçok yayınevi bulunuyor. Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık 50 bin kitabın kitapseverlerle buluştuğu fuarda, T.C. Kültür Bakanlığı Yayınları, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, İBB Kültür AŞ. Yayınları, IRCICA yayınları, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı ile İSAM Yayınları'ndan çıkan kitaplar da sergilenerek büyük ilgi görüyor. Ayrıca Türk-İslam Sanatlarını yansıtan hediyelik eşyalar da Beyazıt camii'nin yanında kurulan açık hava stantlarında sergileniyor.


10 yıl önce
default-profile-img