|

''Beyoğlu kontu''nun vampirleri

''Beyoğlu Kontu'' lakaplı sinema tarihçisi yazar ve çizer sanatçı Giovanni Scognamillo, ''Vampirler'' sergisiyle sanatseverleri korku ve fantazya dünyasına davet ediyor. Sergide Meksikalı, Çinli, Mısırlı hatta uzaylı vampirler var.

Harun Karaburç
00:00 - 1/04/2014 Salı
Güncelleme: 23:56 - 31/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
''Beyoğlu kontu''nun vampirleri
''Beyoğlu kontu''nun vampirleri

''Beyoğlu Kontu'' olarak bilinen Giovanni Scognamillo''nun ''Vampirler'' sergisi Leonardo Sanat Galerisi''nde sanatseverlerle buluşuyor. Türk sinema tarihinde Dracula Sonsuz Mitos, Fantastik Türk Sineması, Beyoğlu Kabusları ve Diğer Öyküler, Ziyaretçiler, Canavarlar Yaratıklar Manyaklar, Dehşet Öyküleri ve İstanbul Gizemleri gibi 50''nin üzerinde eserle kendine has bir yer edinen Scognamillo, bu kez korku ve fantastik meraklılarını çizimleriyle etkiliyor. Scagnamillo, kendine has üslubuyla resmettiği vahşi ve gizemli ormanlar, ejderhalar, yarasalar ve dünyanın farklı ülkelerinden Meksikalı, Çinli, Mısırlı ve hatta uzaylı vampirler ile ziyaretçilerini canavarların, kurbanların ve sonsuz mitos vampirlerinin tüyler ürperten dünyasına davet ediyor. Kağıt üzerine keçeli kalemle ''dalga yöntemi'' adını verdiği bir teknik kullanan Scognamillo, sıcak ve soğuk renkleri cesurca bir araya getiriyor ve bizi cezbeden korku aleminin kapılarını sonuna kadar açıyor.

GERÇEK VAMPİR KAPİTALİZM

Resimlerini çizmeye başlamadan evvel bir ön çalışma yapmadığını söyleyen Scognamillo, ''Her şey çizme ihtiyacı ile başlıyor. Kağıdın başına oturduğumda çizmek istediğim görüntüler zihnimde beliriyor. Tıpkı bir filmin kareleri içindeymişim gibi görüntüler canlanıp hareket ediyor. Çocukluğumdan beri korku ve fantazyaya ilgi duyuyorum. Yabancısı olmadığım bir dünya ve ben bu dünyayı eserlerimle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.'' diyor. Eserlerinde kapitalist sisteme de göndermeler yapan Scognamillo, gerçek vampirin kapitalist sistem olduğuna vurgu yaparak şu sorunsalı gündeme getiriyor: Kaçıp sığındığımız fantazya mı gerçek, yoksa gerçek olduğunu sandığımız yaşadığımız dünya mı?

YARADILIŞIMIZDA KORKU VAR

Korku, hayatımızın bir parçası. Hayatımızın her evresinde tıpkı diğer duygularımız gibi korku da bize eşlik ediyor. Scognamillo, korku için ''Korku, çok etkili ve her insanın yaşamında ağırlığını koyan bir duygu. Benim için korku çok güçlü. Çünkü dünyaya gelir gelmez başımızda bir ölüm korkusu var. Bütün hayatımız boyunca sağlık korkularıyla bocalıyoruz. Normal yaşantımızda da korkular eksik değil ve korku hayatımıza girdiği gibi yerleşiyor, bizden ayrılmıyor.'' diyor. Scognamillo, korkuyu hayatımızın başköşesine oturtuyor. Bu arada sanatçının en çok kediden korktuğunu da öğrenmiş oluyoruz.

Korku ve fantazya meraklıları sergiyi Leonardo Sanat Galerisi''nde 18 Nisan''a kadar ziyaret edebilir.


10 yıl önce