|

Bir sadakat romanı: Sedefkâr

Sultanahmed Camii Mimarı Sedefkâr Mehmed Ağa'nın gizli kalmış hayatı ilk kez romanlaştırıldı. P Kitap Yayıncılık'tan çıkan "Bir sadakat romanı: Sedefkâr" okuyucunun beğenisine sunuldu.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:57 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bir sadakat romanı: Sedefkâr
Bir sadakat romanı: Sedefkâr

Sultanahmed Camii Mimarı Sedefkâr Mehmed Ağa'nın gizli kalmış hayatı, bir devşirme olarak başladığı payitahttaki görevini Sultanahmet Camisi'ni inşa ederek taçlandıran Sedefkâr Mehmed Ağa'nın özyaşam öyküsü olarak kaleme alının kitapta ilgi çeken pek çok konu ele alınıyor. O, İlbasan Sancağı'ndan yola çıktığı günden itibaren Payitahta olan bağlılığı ve aşkıyla; gâh kılınç sallayıp cenk itti, gâh şiir dizip meşk etti, onun için değişmeyen yegâne şey sadakati, kaleme alındı.


'Sedefkâr Ağa nurlu elleriyle mavi bir cami bina eyledi…'

İmparatorluğun en görkemli yılları arka plandan akıp giderken, Arnavut bir çocuğun Osmanlı payitahtında bahçıvanlıktan baş mimarlığa yükselişi gerçeklere dayanan bir kurgu eşliğinde anlatılıyor. Böylece Sultanahmet Camisi'nin mimarı Sedefkâr Mehmed Ağa üzerindeki bilinmezlik perdesi Bülent Sapankaya'nın satırları sayesinde aralanıyor.


Sedefkâr, ustalıkla yazılmış bir roman olmanın ötesinde tarihi, coğrafi ve edebi detaylarıyla sizi lezzetli bir okuma şölenine davet ediyor.

Bülent Sapankaya imzası ile yayına hazırlanan kitap roman Sedefkâr, 496 sayfa olarak P Kitap Yayıncılık tarafından neşredildi.

10 yıl önce