|

Bize yeni şarkılar gerek

Türk Sanat Müziği'nin önemli sanatçılarından Cengizhan Sönmez'in, Ödül isimli ikinci albümü piyasaya çıktı. Albümdeki çoğu parçayı kendisi yazan Sönmez, Türk Sanat Müziği''ne yeni bestelerin gerektiğini söylüyor

.
00:00 - 12/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:04 - 11/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bize yeni şarkılar gerek
Bize yeni şarkılar gerek

Türk Sanat Müziği''nin sevilen sesi Cengizhan Sönmez, Ödül isimli ikinci albümünü piyasaya çıkardı. 11 eserden oluşan albümde bir Taner Özkan bestesi iki de anonim eser bulunuyor. Geriye kalan 7 parça da Sönmez''in imzasını taşıyor. Sönmez, ''Beni Sevdiğini Kuşlar Söyledi'', ''Şarkılar Ağlar'' ve ''Yüreğim Acıyor'' gibi aşk şarkılarından oluşan albümde Taşkın Sabah, Selim Çaldıran, Tamer Özkan ve Fırat Özbaylar ile çalışmış. 1994 yılında bir ses yarışmasında Türkiye birincisi olarak TRT''ye giren ve aynı sene orada ses sanatçılığı görevine başlayan süreç içerisinde program yapımcılığı, ses sanatçılığı, koro şefliği, bestecilik yapan Sönmez, ''Türk Sanat Müziğine yeni şarkılar, sözler gerektiğine inanıyorum.'' diyor. Sönmez, albüme ismini veren Ödül gibi, beste yapma yeteneğinin kendisine bir ödül olduğunu düşünüyor.

POPÜLER KÜLTÜR HER YERDE

Bugün Türk Sanat Müziği, hak ettiği ilgiyi görmüyor gibi ama Sönmez buna itiraz ediyor. "Son zamanlarda Türk Sanat Müziği ilgi kaybetmiş gibi konuşuluyor. 'Popüler müzik tüm gündemi kaplıyor, Türk Sanat Müziği eskisi gibi dinleyici bulmuyor' gibi söylemler var. Ben bunlara katılmıyorum. Türk Sanat Müziğine yeni şarkılar, sözler gerektiğine inanıyorum. Bu albümde de onu yaptım. Yeni müzikler, yeni sözler, yeni bestelerle bu albümü ortaya çıkardım." diyen Sönmez, Türk Sanat Müziği'ne yeni besteler, eserler kazandırmanın öneminden dem vuruyor.

10 yıl önce