|

"Büyük Kaçış" Trabzon'da

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), ''Parkta Güzel Bir Gün" ve "Büyük Kaçış" adlı oyunları sahneleyecek. Kieran Lynn'nin yazdığı, Yeşim Gökçe'nin Türkçeye çevirdiği, Kuvvet Yurdakul'un yönettiği oyunun dekoru Murat Gülmez, kostümleri Funda Dicle Çebi, ışık tasarımı Nihat Bahar, müziği ise Fatih Veli Ölmez'e ait.

Aa
00:00 - 3/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:01 - 3/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
"Büyük Kaçış" Trabzon'da
"Büyük Kaçış" Trabzon'da

Birkan Görgün, Fatih Topçuoğlu, Sinem Bilgin, Selin Usta ve Taha Mataracı'nın rol aldığı oyunun konusu şöyle:

"Tek istekleri güzel bir gün geçirmektir. Bunun için geldikleri parkta ülkenin sınırlarının değiştiği gerçeğinden habersiz büyük bir sürprizle karşı karşıya kalırlar. Acemi sınır muhafızı Reiver bir bant parçasıyla oturdukları bankı ortadan ülkeyi ayırır. Arthur ve Olivia iki ayrı ülkededir artık. İkiye bölünmüşlerdir ne Arthur kendi ülkesine dönebilir ne de Olivia Arthur'un içinde bulunduğu ülkeye. İki sevgilinin birbirlerine kavuşma çabaları sürecinde, Reiver'ın da dahil olmasıyla bu üç kahraman bir iç hesaplaşmaya doğru sürüklenirler. Bölünmüşlüğün, ayrı bırakılmışlığın, kimliksizleştirilmişliğin traji komik öyküsü sunuluyor."

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 5 Nisan Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

TDT ayrıca, "Büyük Kaçış" adlı çocuk oyununu da sahneleyecek.

Harun Özer'in yazıp yönettiği oyunda, Mert Hürol, Didem Özkavukçu, Nazlı Ceren Argon, Selin Usta, Burak Fındıkçı ve Nihat Bıyık rol alıyor.

Dekor ve kostümleri Şirin Dağtekin, ışıkları Nihat Bahar, müziği Oktay Köseoğlu ve danslar Suat Koyun'a ait oyunda, hayvanların dünyasına onların gözünden bakılıyor.

Oyun, 9 Nisan Çarşamba saat 13.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesinde çocukların beğenisine sunulacak.

Moda Sahnesi, "Bütün Çılgınlar Sever Beni" adlı oyunu Trabzon'da sahneleyecek.

Stefan Tsanev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in Türkçeye çevirdiği oyunu, Kemal Aydoğan yönetiyor. Sahne tasarımı Bengi Günay, ışık tasarımı ise İrfan Varlı'ya ait tek perdelik oyunda, Aslı Tandoğan, Mert Fırat ve Volkan Yosunlu rol alıyor.

İnsan ilişkilerini basit ama çarpıcı bir dille anlatan oyun, bu akşam saat 20.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenecek.

Sunay Akın, "İki Kitap Bir Heves" adlı yeni oyununu Trabzon'da sahneleyecek.

Akın, 6 Nisan'da saat 20.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak.

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde, Abdulkadir Yıldırım'a ait "Birlikte Yaşamak" adlı resim sergisi yer alıyor.

Yıldırım'ın, otistik çocuklar yararına düzenlediği 21. kişisel sergisi, 12 Nisan'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

10 yıl önce