|

Çerkeslerden İstanbul'da kültür buluşması

İstanbul Çerkes Derneği'nin Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlediği yıl sonu kültür programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Çerkes müziklerinden, danslarından örnekler sergilenen gecede mahalli Çerkes düğünleri de canlandırıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 15/06/2014 Pazar
Güncelleme: 16:56 - 15/06/2014 Pazar
Yeni Şafak
Çerkeslerden İstanbul'da kültür buluşması
Çerkeslerden İstanbul'da kültür buluşması

Çerkes Dernekleri Federasyonu başkanı Nusret Baş, Adığe Khase-Çerkes Derneği başkanı Ayhan Özden, Maltepe Çerkes Derneği başkanı Murat Özden, gazeteci yazar Fuat Uğur ve İstanbul'daki Çerkes kurumlarından çok sayıda üyenin katıldığı program İstanbul Çerkes Derneği yönetim kurulu başkanı Halis Din'in açılış konuşması ile başladı. Çerkeslerin milli kıyafetleri ile programa katılan Cihat Ulus ''xho'h'' adı verilen geleneksel açılış duasını yaptı.

Öyküsünü Çerkes hikayelerinden alan Ağlatan Dans dizisinin sevilen oyuncuları Fırat Şahin ve Burcu Sülün'ün sunduğu programda: Aslan Tlebzu, Gülcan Altan ve Tambi Cimuk gibi ünlü Çerkes sanatçılar konser verdi. İstanbul Çerkes Derneği'nin halk dansları grubu ''Tızefed '' de gecede sahne aldı.

Ara verilmeksizin gece yarısına kadar süren programda çok sayıda kişiye ''Çerkes kültürüne olan katkılarından dolayı'' dernek yöneticileri tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi. Çerkes kültürünün dolu dolu yansıtıldığı program geleneksel Çerkes mahalli düğünü ile sonlandırıldı.

10 yıl önce