|

Cirque du Soleil,den Osmanlı esintisi

Dünyaca ünlü gösteri topluluğu Cirque du Soleil, Antalya''daki 5 yıldızlı bir otel için hazırladığı ''Kaplumbağa Terbiyecisi'' gösterisiyle sahne alıyor.

İha
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:14 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Cirque du Soleil,den Osmanlı esintisi
Cirque du Soleil,den Osmanlı esintisi

Sahne tasarımları, müzik ve dansları ile gösteri dünyasında devrim yaratan Cirque du Soleil, yaz boyunca Rixos Hotels misafirleri için özel olarak hazırladıkları ''Kaplumbağa Terbiyecisi'' gösterisiyle sahne alacak. 7''den 70''e her yaştan izleyiciyi kendine hayran bırakan gösteri, 8 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında otel misafirleri için sahnelenecek.

LAS VEGAS''TAN SONRA İLK KEZ ANTALYA''DA

Cirque du Soleil''in koreografı Jacques Marcotte, Türkiye''yi ziyareti sırasında Osman Hamdi Bey''in ''Kaplumbağa Terbiyecisi'' tablosu ve hikayesinden esinlenerek otele özel yepyeni bir gösteri hazırladı. Las Vegas dışında ilk kez bir otel için özel olarak hazırlanan koreografiyi sahneleyen Cirque du Soleil, müzik ve kostümlerinin titizlikle hazırlandığı bu özel gösteriyi sadece Rixos Hotels''in misafirleri için Rixos Sungate''te sergiledi. 29 kişilik bir ekiple gerçekleşen şov, Osmanlı döneminden esinlenen özel kostümlerle sunuluyor. Gösteri haftada 4 gün otel misafirleriyle buluşacak.

''Güneş Sirki'' anlamına gelen Cirque du Soleil (CDS), 1984 yılında kurulan ve 4 binden fazla sanatçısı olan Kanadalı bir gösteri sanatları topluluğu. Hayal gücünü zorlayacak işler yapan Cirque du Soleil, bugüne kadar 250 milyonu aşkın seyirciye ulaştı. Grup, opera ve tiyatro sanatının içine akrobasi ve atletizmi de katarak izleyenleri büyülüyor.

10 yıl önce