|

Çocuklar "Osmanlıca Kitapları" okuyor

Cumhuriyet dönemi sonrası renkli ve resimli olarak hazırlanan ilk Osmanlıca Çocuk Kitapları Rika Çocuk tarafından yayınlandı. Ocak ayında Rika Kitap isimli Gençlere ve yetişkinlere yönelik Osmanlıca eserleri okurların beğenisine sunan Vefa Yayın Grubu, şimdi de çocuklar için Osmanlıca eserler hazırladı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:54 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Çocuklar "Osmanlıca Kitapları" okuyor
Çocuklar "Osmanlıca Kitapları" okuyor

Çocuklarımıza, Osmanlıca kültürünü tanıtmak ve Osmanlıca öğretimini kolaylaştırmak için hazırlanmış bu eserler, Osmanlıca eğitiminde ülkemizin önemli isimli arasında yer alan Doç. Dr. Ömer İşbilir Danışmanlığında uzman bir heyet tarafından hazırlandı.

Zümrüt Genç'in editörlüğünde hazırlanan eser metinleri ; Gazetecilik, Çocuk Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği ve Çocuk Kitapları Yazarlığı yapmış olan Meryem Tortuk tarafından kaleme alındı.

Neşeli Kardeşler isimli çocuk karakterler görev yapacak

Dua Eden Arkadaşlık Öyküleri isimli dizi şeklinde hazırlanan eserler, değerli eğitimi temalı olarak hazırlanan 4 kitap'tan oluşuyor. Eserler soldan sağa günümüz Türkçesi, sağdan sola ise Osmanlı Türkçesi ile Renkli ve resimli olarak hazırlandı. Çocuklar öykülerini okuduktan sonra konuya uygun duasını ediyor ve bilmediği kelimeleri öğreniyor.


Hazırlanan eserler hakkında görüşlerini sorduğumuz Meryem Tortuk; "Şanlı bir ecdadın torunları olarak böyle bir eserin kaleme alınmasına vesile olduğum için Rabbime çok şükür ediyorum. Bu heyecanı birlikte paylaşmak için, okuyucularımızı, Cumartesi günü 13.00-16.00 saatleri arası Beyazıt Diyanet Kitap fuarında 59 No'lu Vefa Dağıtım standına bekliyorum" açıklamasında bulundu.


10 yıl önce