|

DarAlanlar kıyasıya yarışacak

00:00 - 2/09/2011 Cuma
Güncelleme: 22:14 - 1/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
DarAlanlar kıyasıya yarışacak
DarAlanlar kıyasıya yarışacak

29 Eylül-03 Ekim tarihleri arasında, İstanbul'da gerçekleştirilecek 14. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nde gösterilecek filmler belli oldu. Bu yılki teması “DarAlanlar” olan festivalde Amerika, Almanya, İran, Yunanistan, Tayvan gibi ülkelerden 47, Türkiye'den 23 film sinemaseverlerle buluşacak.

Etkinliğe katılacak olan filmler Levent Kültür Merkezi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Bu yıl 530 yönetmenin başvuruda bulunduğu festivalde gösterilecek filmler, 12 kişilik festival komitesi tarafından güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları, insanlığı yücelten değerleri savunmaları, insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları, derin bakış açıları sunmaları gibi temel ölçütler çerçevesinde ön elemeden geçirildi. Ön elemeyi geçen filmlerse 12 Ağustos Cuma günü, İznik'te organize edilen izleme kampında, Belgesel Sinema alanında çalışan profesyoneller, akademisyenler, yönetmenler ve sinema emekçilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından değerlendirildi.

Bugüne kadar 58 ülkeden, bin 168 filmin gösterildiği ve tüm dünyadan 117 tanınmış belgeselcinin ağırlandığı festivalin komite başkanı Mustafa Ünlü, festivalin dünya belgeselleri ve belgeselcilerinin Türkiye'deki buluşma noktası olduğunu söyledi.


Çocuklara özel bir bölüm hazırlanıyor

Bu yılki teması “DarAlanlar” olan 1001 Belgesel Film Festivali'ne seçilen filmler siyah, kırmızı, turuncu, sarı, mavi, mor ve yeşil olmak üzere 7 farklı bölümde gösterilecek. Belgesel Sinema alanında çalışan profesyoneller, akademisyenler ve katılımcılar arasında bir etkileşim ortamı yaratması amaçlanan festivalde bu yıl ilk kez, çocuklara özel bir bölüm de olacak. Bu bölümünde, tüm dünyadan yönetmenlerin, 07-15 yaş grubuna yönelik hazırladıkları ve gerçek öyküleri konu alan filmleri gösterilecek.



13 yıl önce