|

Elazığ'ı musıkinin başkenti yapalım

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, 'Musiki cemiyetinin 40. yıl kutlamaları vesilesiyle Türk dünyasından da gelecek sanatkarlarla, korolarla, Harput Meşk Günleri adında bir etkinlikle Elazığ'ı musikinin de başkenti yapalım' dedi.

Şamil Kucur
00:00 - 20/02/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:01 - 19/02/2010 Cuma
Yeni Şafak
Elazığ'ı musıkinin başkenti yapalım
Elazığ'ı musıkinin başkenti yapalım

Elazığ Musıki Derneği Konservatuvarı'ının kuruluşunun 40. Yılı kutlama toplantısında konuşan Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, 'Musiki cemiyetinin 40. yıl kutlamaları vesilesiyle “Türk dünyasından da gelecek sanatkarlarla, korolarla, Harput Meşk Günleri adında bir etkinlikle Elazığ'ı musikinin de başkenti yapalım' dedi.

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği'nin 40. yıl kutlamaları çerçevesinde, Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde, Türk Edebiyatı Vakfı desteğiyle Topkapı Akgün Otel'de düzenlenen bir bilgilendirme ve danışma toplantısı gerçekleştirildi.

TÜRK DÜNYASI MUSIKİSİ ELAZIĞ'DA

Toplantıda konuşan Servet Kabaklı, Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği'nin 40. yılı kutlamaları çerçevesinde Ekim ayında, sempozyum ve konserlerle geçecek bir kutlama haftası ve 1-2 aya yayılacak konserler gerçekleştirmeyi düşündüklerini anlattı. Kabaklı 'Sadece Elazığ ya da Türkiye'den değil, istiyoruz ki nasıl Hazar Şiir Akşamları ile Elazığ Türk dünyasının kültür başkenti olduysa, musiki cemiyetinin 40. yıl kutlamaları vesilesiyle Türk dünyasından da gelecek sanatkarlarla, korolarla, Harput Meşk Günleri adında bir etkinlikle Elazığ'ı musikinin de başkenti yapalım' diye konuştu.

KUTLAMALAR ULUSAL PLATFORMA TAŞINACAK

Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Özbey de, kutlamaların ulusal platforma taşınmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirterek 'Zira Elazığ'la sınırlandırılmış medeniyetin diğer illerle ve ulusal platformla buluşmaması, hizmetin mahiyetini çok önemli kılmaz. O yüzden bu organizasyonu çok önemsiyoruz' diye konuştu. Sanatçı Bülent Sertaş, Amir Ateş, H. Cihat Örter, Esat Kabaklı ve Prof. Dr. Nevzat Atlığ'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Doğu'nun batı yüzü

Elazığ Musıki Derneği Konservatuvarı Derneği Başkanı Feti Ahmet Deniz, Doğu'nun Batı'ya dönük yüzünün Elazığ olduğunu söyledi. Bir milletin var olması için kültürün önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Turhan Yazgan, "Yok olan milletlerin arkalarında sadece mezar taşları kalmıştır. Bunda en büyük etken o milletin dilini, dinini, müziğini ve kültürünü kaybetmiş olmasıdır. Bir milleti diri tutan kültürüdür" ifadelerini kullandı. Bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, kültürün gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.


14 yıl önce