|

Evrensel müziğin sesi CRR'de

İmza attıkları dizi müzikleri ve albümleriyle her yaştan dinleyicinin yüreğinde ince bir iz bırakan İncesaz Topluluğu, 7 Mart'ta CRR'de sahne alacak.

00:00 - 4/03/2010 Perşembe
Güncelleme: 23:03 - 3/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Evrensel müziğin sesi CRR'de
Evrensel müziğin sesi CRR'de

Kendine has müziğiyle, ilk yıllarda müzik marketlerin hangi başlık altında sınıflayacağını bilemedikleri İncesaz, geçen on üç yıl içinde kendi tarzını oluşturdu ve dinleyicisini buldu.

Konserin solistleri kadife sesiyle dinleyenleri bambaşka diyarlara götüren Dilek Türkan ve yaptığı dizi müziklerinin yanı sıra şarkılara getirdiği yorumlarla da dikkat çeken Bora Ebeoğlu. Kendine has müziğiyle, ilk yıllarda müzik marketlerin hangi başlık altında sınıflayacağını bilemedikleri İncesaz, geçen on üç yıl içinde kendi tarzını oluşturdu ve dinleyicisini buldu.

Toplumun her yaş ve kesiminin beğenisini kazanırken, aynı zamanda tüm dünyada ilgi gören İncesaz Topluluğu, bir yandan geleneksel müziğimizin makam, ezgi, ritm ve tınılarını, klasik kemençe, tanbur ve kanun sazlarının icra tavırlarını korurken, diğer yandan da evrensel armoni, ezgi, ritm ve tınıları müziğine kattı. İncesaz, müzikte “doğu - batı sentezi” parantezine sıkışıp kalmadan sözünü olabilecek en özgür biçimde söylemeyi seçti.


Gelenekselden evrensele müzikal yolculuk

İncesaz Topluluğu, CRR'de vereceği konserde 2009 yılında yayınlamış olduğu, “Kalbimdeki Deniz” adlı albümde yer alan eserlerin ağırlıkta olduğu bir repertuarla seyirci karşısına çıkacak. Konserin solistleri Dilek Türkan ve Bora Ebeoğlu.

Bilgi için: 02124670771


14 yıl önce